Comisarul rus pentru drepturile copilului, pus sub acuzare pentru crime de razboi, se lauda ca a ado...

Curtea Penala Internationala a emis mandate de arestare pe numele lui Vladimir Putin si al Mariei Belova, oficialul rus aflat in centrul presupusului plan de deportare fortata a mii de copii ucraineni in Rusia.

O discutie dintre Maria Belova si Vladimir Putin a uimit opinia publica. In cadrul acesteia, comisarul pentru drepturile copilului din Rusia se lauda ca a adoptat un copil ucrainean din Mariupol si ca se simte extraordinar, chiar daca procesul este ,,complicat"

? This video could be one of the reasons why the International Criminal Court in The Hague issued an arrest warrant for Vladimir Putin and the Commissioner for Children\"s Rights Maria Lvova-Belova.The video shows Lvova-Belova bragging to Putin that she stole and illegally... https://t.co/HaqZpHwFqa pic.twitter.com/RzLVg3GNmq

-- NEXTA (@nexta_tv) March 17, 2023

,,-Ai adoptat un copil din Mariupol?-Da, Vladimir Vladimirovich si totul datorita tie.-Cati ani are copilul?-15 ani. Acum stiu ce inseamna sa fii mama unui copil din Donbas. E complicat, dar pana la urma ne iubim unul pe altul.Asta este cel mai important.-Da, cred ca facem totul cum trebuie, nu?-Absolut. "

Acestea sunt imaginile in urma carora asupra lui Putin si a comisarului pentru drepturile copilului din Rusia, Maria Belova a fost emis un mandat de arestare. Comisarul este acuzat pentru crime de razboi prin deportatea ilegala si fortata a mii de copii ucraineni in Rusia.

Belova a respins insa acuzatiile aduse impotriva ei si lui Putin si a declarat ca se simte grozav ca intreaga comunitate internationala ii apreciaza munca, potrivit presei ruse.

La scurt timp a venit si reactia ferma a Rusiei la aflarea deciziei Curtii Penale Internationale. Fostul presedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a scris pe contul sau de Twitter ca nu trebuie sa explice motivul pentru care ar trebui sa foloseasca mandatul de arestare primit pe post de hartie igienica. Iar purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe, Maria Zaharova a declarat pe canalul sau de Telegram ca deciziile Curtii Penale Internationale nu au nicio semnificatie pentru Rusia, inclusiv din punct de vedere juridic.

Curtea Penala Internationala sustine ca Lvova-Belova si Putin efectuau deportarea ilegala a copiilor din Ucraina in Federatia Rusa.

Maria Lvova-Belova - care este uneori mentionata ca Mama Rusia in rapoartele din presa - lucreaza ca Comisar pentru Drepturile Copilului pentru Federatia Rusa, functie pe care o detine de la numirea ei din 2021 de catre Putin. Recent, ea a aparut pe prima pagina a ziarelor cand a impartasit informatii pe canalul ei Telegram ca ajuta copiii ucraineni in legatura cu parintii rusi care spera sa-i adopte.

In primavara anului 2022, Lvova-Belova a adoptat in familia ei o adolescenta ucraineana. Copilul provenea din Mariupol, care fusese recent atacat de rusi. Ea ar fi folosit exemplul ca o tranzitie pe care o fac copiii ucraineni cand ajung in Rusia. Dupa cateva luni, copilul ucrainean incepe sa ,,iubeasca" Rusia.

,,Cand i-am adus pe teritoriul regiunii Moscovei ca sa-si revina putin, a inceput povestea ca au vorbit negativ despre [Putin], au spus tot felul de lucruri urate, au cantat imnul Ucrainei, ,,Glorie Ucrainei". si toate astea", a spus Lvova-Belova, potrivit unui raport BBC. ,,Deci da, exista acest tip de negativitate, poate la inceput, dar apoi se transforma in dragoste pentru Rusia".

In februarie, CNN a raportat ca Lvova-Belova continua sa viziteze teritoriile ocupate de rusi in Ucraina si escorteaza copiii ucraineni inapoi in Rusia, unde sunt apoi adoptati de familiile ruse. Potrivit raportului, Putin i-a acordat lui Lvova-Belova permisiunea de a lua ,,masuri suplimentare" pentru recuperarea copiilor fara ingrijire parinteasca in teritoriile ruse anexate ilegal ale Ucrainei, inclusiv Zaporizhzhia, Herson, Lugansk si Donetk.

Comments