Condimentul din bucatarie care scade glicemia si colesterolul. Este indicat si pentru a calma nervii...

Scortisoara, beneficii despre care nu stiai si datorita carora poti scapa de anumite afectiuni si neplaceri. Iata de ce este bine sa consumi aceasta mirodenie.

Scortisoara, beneficii

Scortisoara este un condiment cunoscut in intreaga lume si apreciat pentru gustul sau deosebit. Este folosita cu succes in toate bucatariile de pe intreg mapamondul, si consumata sub diverse forme.

Aceasta mirodenie poate fi folosita atat pentru dulciuri cat si pentru diverse feluri de mancare, conferindu-le acestora o aroma unica si inconfundabila.

Este originara din Sri Lanka si sudul Indiei si este de fapt scoarta unor copaci. Este o scoarta bogata in uleiuri esentiale, taninuri, fier, magneziu, zinc si alte componente chimice care stau la baza intrebuintarii sale in medicina.

Pulberea care ajuta la inhibarea celulelor canceroase. Cum sa prepari laptele auriu, remediul recomandat de fitoterapeuti

Aceasta mirodenie este pomenita si in biblie fiind unul dintre ingredientele ce intra in prepararea Sfantului si Marelui Mir. Pe langa intrebuintarea sa culinara are numeroase beneficii asupra sanatatii.

Cea mai cunoscuta proprietate a sa este cea de a creste temperatura corpului si de a imbunatatii circulatia sangvina. Astfel ca, o cana de ceai din betigase de scortisoara poate fi un remediu excelent in sezonul rece si in general atunci cand va este frig sau cand aveti extremitatile reci.

Are un gust usor dulceag, iar ceaiul poate fi consumat chiar si neindulcit. Pentru cei care il prefera mai dulce il pot consuma indulcit cu miere si este recomandat in cazuri de gripa si raceala. De asemenea, cunoscut este si efectul unei cani de vin fiert cu scortisoara. Aceasta bautura renumita si foarte apreciata trebuie, insa, bineinteles trebuie consumata cu moderatie.

Remediu pentru balonare

Poate fi de asemenea un remediu foarte bun in cazul balonarii si in cazul digestiei lenese. Scortisoara este indicata si pentru stabilizarea nivelului de zahar din sange, fiind unul dintre remediile naturale cele mai eficiente in cazul glicemiei ridicate. Este un puternic antiviral si are proprietati antiseptice.

In cazul crampelor stomacale si menstruale o cana de ceai din scortisoara cu ghimbir, indulcit cu miere este foarte eficient, calmand durerea rapid. Turnati apa fiarta intr-o cana peste o lingurita de scortisoara maruntita si o lingurita de ghimbir uscat sau proaspat si lasati la infuzat 20 minute. Indulciti apoi cu miere dupa gust.

In aromaterapie, scortisoara este printre aromele preferate si are numeroase actiuni benefice asupra organismului. Astfel, inhalarea mirosului de ulei esential de scortisoara poate avea efect antimicrobian, cardiac, antispastic, si de stimulare a circulatiei. Este recomandat si in cazul suprasolicitarii nervoase datorate stresului, deoarece confera o stare de bine si relaxare datorita mirosului placut ce provine din uleiurile esentiale degajate.

Planta care stopeaza caderea parului si stimuleaza cresterea acestuia. Beneficiile sale nu se opresc aiciScade glicemia si colesterolul

Unele studii au aratat ca scortisoara poate avea efecte uimitoare pentru pacientii cu diabet si boli cardiovasculare. Condimentul poate echilibra nivelul glucozei din sange (glicemia), poate scadea colesterolul LDL si colesterolul total si poate reduce trigliceridele. In cazul persoanelor cu prediabet, scortisoara poate incetini progresia spre diabet de tip 2.

Comments