Condimentul din bucatarie cu cel mai puternic efect antiinflamator. Trebuie sa-l introduci in alimen...

Curcuma sau turmericul este o planta inrudita cu ghimbirul, fiind originara din India si Asia de Sud. Are o culoare galbena intensa si gust picant.

Desi, este o planta vindecatoare, fiind foarte apreciata in tarile ei de bastina, prorietatile ei vindecatoare au fost ignorate in restul lumii, pana de curand, cand a inceput sa fie introdusa si in bucataria europenilor.

Curcuma sau turmericul - Beneficii

Curcuma este o planta bogata in antioxidanti si are multe proprietati antiinflamatoare si stimulatoare ale sistemului imunitar.

In medicina traditionala chineza, curcuma se folosea pe post de tratament pentru icter si afectiuni ale ficatului si ale vezicii biliare.

Fiind o planta picanta are si rol de incalzire si era, de asemenea, folosita pentru tratarea racelilor si a tusei.

Conform studiilor recente, curcuma este mai puternica decat hidrocortizonul.

Curcumina, care este unul dintre componentele de baza ale turmericului, este un agent antibacterian local, eficient si cu proprietati antioxidante mai puternice decat vitamina E.

Curcumina, un agent anticancerigen eficient

Conform aceleeasi surse, curcumina este un agent puternic care lupta impotriva mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul la san, de colon, de prostata si de piele.

Conform unui studiu realizat in anul 2009 si publicat in The British Journal of Cancer, s-a demonstrat eficienta curcuminei in uciderea celulelor canceroase, in cazul unui cancer de esofag, in 24 de ore de tratament.

Remediul natural care te scapa instant de durera de cap

Alt studiu recent a indicat rezultate promitatoare in ceea ce priveste capacitatea curcumei de a inhiba dezvoltarea celulelor maligne in cazul limfoamelor.

Si studiile realizate in China au relevat faptul ca turmericul ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si are o actiune anticoagulanta, care poate ajuta la prevenirea formarii de cheaguri periculoase de sange, ce pot provoca aparitia accidentului vascular.

Un alt beneficiu al consumului de curcuma este cel asupra digestiei. Turmericul, fiind o planta picanta, putin amaruie si care incalzeste, stimuleaza secretia de bila. Acest lucru ajuta la digestia grasimilor si a uleiurilor.

De asemenea, ajuta la stabilizarea microflorei din aparatul digestiv, inhiband supradezvoltarea fermentilor.

Aceasta planta, folosita pe post de condiment, este in prezent apreciata in multe tari ale lumii, fiind considerata un stimulent al sistemului imunitar.

Curcuma sau turmericul - Reteta de "Lapte auriu", un adevarat elixir

Iata o reteta ayurvedica pe baza de turmeric, numita "Lapte auriu", folosita pentru tratarea inflamatiilor. Cum ar fi cazul artritei si bursitei, dar este ideala si pentru intarirea sistemului imunitar, conform fitoterapeutului Rosemary Gladstar.

Ingrediente:

1/4 cana de pudra de curcuma;ulei de migdale;lapte (de vaca, de migdale sau de nuca de cocos);miere (optional).Cum sa scapi de durerile de articulatii. Remediii la indemana oricui

Mod de preparare:

Amestecati pudra de curcuma cu 1/2 de cana de apa. Puneti amestecul intr-o craticioara pe foc si lasati-o sa dea in clocot la foc domol, pana cand amestecul se transforma intr-o pasta groasa. Lasati apoi la racit, turnati compozitia intr-un borcan de sticla si pastrati la frigider.

Mod de utilizare:

Pentru o portie, amesteca intr-un blender 1/2 pana la 1 lingura de pasta de curcuma, 1 lingurita de ulei de migdale si 1 cana de lapte. Adaugati miere pentru indulcire si amestecati pana se transforma intr-o bautura spumoasa.

Puteti adauga si alte plante la aceasta reteta de baza. Tot ce trebuie facut este sa le fierbeti alaturi de curcuma. Printre alte plante tonice se numara ghimbirul si scortisoara.

sursa: Almanah Online

Comments