Consilier judetean acuzat de camata, plasat sub control judiciar la Vaslui. Alaturi de doi fii, perc...


Costica Lupu, consilier judetean din Vaslui, care a fost arestat preventiv, zilele trecute, pentru camata alaturi de doi fii ai sai, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia Tribunalul Vaslui este definitiva, relateaza Agerpres.


Conform hotararii instantei vasluiene, unul dintre fiii consilierului ramane in arest preventiv si altul a fost plasat in arest la domiciliu.


,,Respinge ca nefondata contestatia formulata de catre inculpatul Lupu Elvis Iosif, cercetat pentru comiterea infractiunilor de camata si santaj, cu aplicarea art. 38 alin. (1) C. pen., impotriva incheierii nr. 21 din 11.05.2024 a judecatorului de drepturi si libertati al Judecatoriei Vaslui, pe care o mentine in ceea ce il priveste. (...) Admite contestatiile formulate de inculpatii Lupu Narcis, cercetat pentru comiterea infractiunii de camata, si Lupu Costica, cercetat pentru comiterea infractiunii de camata, impotriva incheierii nr. 21 din 11.05.2024 a judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Vaslui, pe care o desfiinteaza in parte si rejudecand, respinge ca nefondata propunerea de arestare preventiva a inculpatilor Lupu Narcis si Lupu Costica, formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui. (...) Iar fata de inculpatul Lupu Narcis, masura arestului la domiciliu pentru o perioada cuprinsa intre 16.05.2024 si pana la 09.06.2024, inclusiv si fata de inculpatul Lupu Costica masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile", se arata in decizia instantei.


Victimele, santajate si amenintate cu bataia


Conform anchetatorilor, cei trei barbati, cu varste intre 23 si 54 de ani, din orasul Negresti, au fost arestati preventiv pentru comiterea infractiunilor de santaj si camata.


Cercetarile politistilor au stabilit ca, in perioada 2021-2024, acestia au acordat sume de bani cu titlu de imprumut, fara a fi autorizati, percepand dobanzi ilegale de pana la 100% din valoarea imprumuturilor.


,,Mai mult, acestia recurgeau la santaj, amenintand cu acte de violenta pentru nerestituirea banilor in termenul stabilit. In data de 10 mai, politistii au pus in executare trei mandate de perchezitie domiciliara, la adrese din orasul Negresti, fiind indisponibilizate mai multe arme albe si sume de bani, in valoare de peste 26.000 de lei. In aceeasi zi, ca urmare a administrarii probatoriului, politistii au luat fata de persoanele cercetate masura retinerii, pe o perioada de 24 de ore. Ulterior, barbatii au fost prezentati judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui, care a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile", au anuntat la acea data reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui.


Comments