Constructia noii sectii a Draexlmaier a ajuns la final: cate locuri de munca vor fi oferite la ,,cab...

Alin Fara, directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara, susţine că, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii fabricii de cablaje Draexlmaier din Hunedoara, o dată cu darea în folosinţă a noii secţii de componente electronice a companiei, se vor crea aproximativ 500 de noi locuri de muncă.

„Noua secţie de la Hunedoara va funcţiona din toamna acestui acestui an, din informaţiile pe care cei de la fabrică le-au oferit AJOFM”, a precizat Alin Fara.

Extinderea fabricii cu noua secţie este aproape de finalizare. Secţia de electronice va funcţiona la ieşirea din munici¬piul Hunedoara, în imediata vecinătate a vechii fabrici de cablaje auto. Hala este construită pe cadre din beton, pe un teren care aparţine fabricii Draexlmaier. În prezent, compania are circa 2.000 de angajaţi. Cei care doresc să îşi depună CV-urile pentru a munci în fabrică o pot face la sediul fabricii, dar şi la Primăria Hunedoara.

Şi alte fabrici de componente auto oferă locuri de muncă hunedorenilor. La bursa organizată joi de AJOFM Hunedoara au fost prezentate oferte de la o companie din Arad, specializată în fabricarea „cablajelor”, care încearcă să îi atragă pe hunedoreni cu salarii mai ridicate decât cele din judeţ, cu cazare şi gratuităţi la transport.


Vă recomandăm şi:

Centru de afaceri nou pe vechile ruine ale combinatului. 20 de hectare de teren au fost ecologizate şi sunt oferite gratuit

Aproape 20 de hectare de teren, situate în împrejurimile Castelului Corvinilor, sunt oferite gratuit investitorilor care creează locuri de muncă în Hunedoara. Parcul de afaceri înfiinţat printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană a fost inaugurat, în urma unei investiţii de aproape zece milioane de euro.

Cetatea Devei a primit 5.000 de turişti într-o zi. Invazia de vizitatori va aduce noi locuri de muncă în fortăreaţă

Cetatea Devei a înregistrat peste 5.000 de vizitatori în prima zi de la redeschidere, iar administratorii monumentului istoric susţin că vor face angajări pentru a putea gestiona numărul mare de turişti aşteptat, dar şi evenimentele culturale care vor avea loc în cetate. O serie de controverse încă persistă asupra rezultatului lucrărilor de restaurare.

Mitul oţelarului Ştefan Tripşa, eroul Muncii Socialiste pe care comuniştii l-au transformat într-un personaj fabulos

Ştefan Tripşa a fost unul dintre cele mai cunoscute personaje din trecutul comunist al Hunedoarei. A devenit celebru în anii 1960, după ce a primit titlul de Erou al Muncii Socialiste – RPR, pentru performanţele sale în Oţelărie. În anii 1960, noul erou stahanovist a fost răsfăţatul presei, al publiciştilor şi al autorităţilor, care l-au transformat într-un oţelar legendar, cu calităţi fabuloase.

Viaţa pe ruinele toxice ale combinatului din Hunedoara, locurile unde nici iarba nu mai creşte de 20 de ani

Peste 100 de hectare de teren din fosta platformă siderurgică a Hunedoarei continuă să prezinte riscuri mari pentru sănătatea localnicilor. În locurile contaminate de poluanţii fostului combinat, oamenii scotocesc după fierul vechi, din care îşi asigură costurile existenţei. Întreg judeţul suferă însă de disconfortul siturilor poluate.

Comments