CONTROALE – Se verifica in ce conditii muncesc angajatii din domeniul energiei electrice

CONTROALE – Se verifica in ce conditii muncesc angajatii din domeniul energiei electrice

CONTROALE Inspectorii de muncă maramureșeni vor să se asigure că angajații din unitățile de producere și distribuție a energie electrice muncesc în condiții decente și că securitatea acestora nu este pusă în pericol.

CONTROALE Mircea Onea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, spune că „activităţile din aceste sectoare de activitate, datorită complexităţii, sunt activităţi în care afecţiunile suferite de lucrători ca urmare a accidentelor de muncă tind să fie mult mai grave decât în alte sectoare ale economiei, de cele mai multe ori accidentele soldându-se cu pierderea vieţii lucrătorilor”.

Mai mult, spune acesta în ultimii ani statisticile întocmite au relevat o tendinţă crescătoare atât în ceea ce privește frecvența cât și în ceea ce privește gravitatea accidentelor produse în sectorul energetic, astfel că alegerea acestui sector de activitate în vederea desfășurării unor controale nu este întâmplătoare.

În aceste condiții, arată Mircea Onea, de acum și până în luna noiembrie vor fi luați la purecat agenţii economici care au ca obiect de activitate producţia, transportul şi distribuirea energiei electrice.

Purtătorul de cuvânt al ITM Maramureș spune că scopul acțiunilor nu este doar acela de a sancționa neregulile întâlnite, astfel că se va pune accent inclusiv pe creșterea gradului de conștientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării reglementărilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

Rezultatele verificărilor vor fi făcute publice la încheierea acțiunilor de control, mai arată Mircea Onea.

sursă foto

Comments