Corpul de control al premierului a inceput de o saptamana un control amanuntit la CNADNR

Corpul de control al premierului a inceput de o saptamana un control amanuntit la CNADNR

Corpul de control al premierului a anunţat încă de la începutul anului o serie de controale la companiile importante ale statului, scrie News.ro.

În prezent, Corpul de control are acţiuni în desfăşurare la Loteria Română, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Compania Aeroporturi Bucureşti şi mai multe spitale.

Controlul de la CNADNR este unul generic, care nu urmăreşte o anumită neregulă în particular.

”Este un control care a început acum aproape o săptămână şi va dura luni de zile. Nu este un control cum a fost cel de la Metrorex, specific, ci unul generic”, a spus Mircea.

În luna mai a acestui an, Corpul de control al premierului a desfăşurat o acţiune inopinată de control la sediul Metrorex, compania care administrează metroul din Capitală.

Inspectorii au ridicat documente privind atribuirea şi derularea unor contracte de achiziţie a unor lucrări la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon.

CNADNR, o companie-mamut, cu bugete de miliarde de lei în fiecare an, este şi în vizorul procurorilor anticorupţie, care au trimis sute de cereri de documente în ultimii ani.

În aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut conducerii CNADNR mai multe documente pentru a verifica neregulile semnalate la sfârşitul anului trecut de corpul de control al Ministerului Transporturilor.

În decembrie 2015, Corpul de control al ministrului Transporturilor a publicat un raport critic la adresa fostului şef al CNADNR, Narcis Neaga, care a fost demis atunci de ministrul Dan Costescu.

Articole recomandate

Comments