Cotnari devine partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 2024 (P)

Cotnari devine partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 2024 (P)

Cotnari devine partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 2024 (P)

In cadrul galei se vor servi patru sortimente de vin Casa de Vinuri Cotnari S.A.: Naiv Tamaioasa Romaneasca, un vin alb sec, Naiv Busuioaca de Bohotin, rose sec, Naiv Feteasca Neagra, rosu sec si nu in ultimul rand ZAZ, un spumant alb brut.

Premiile Gopo reprezinta o ocazie unica de a recunoaste si recompensa cele mai importante contributii cinematografice din anul precedent, evidentiind valorile autentice ale industriei de film. Cu o selectie impresionanta de 33 de lungmetraje, atat de fictiune, cat si documentare, lansate in cinematografe in 2023, editia din acest an promite sa fie una memorabila. Juriul, format din peste 600 de profesionisti din diverse domenii ale industriei cinematografice romanesti, va desemna castigatorii in urma unui proces de evaluare si vot.

,,Ne onoreaza sa facem parte din acest eveniment de prestigiu care celebreaza si recompenseaza excelenta cinematografiei romanesti. Pentru noi, este o oportunitate extraordinara sa fim alaturi de talentele creative ale industriei cinematografice si sa ne impartasim pasiunea pentru vinurile noastre premiate. Ne mandrim cu traditia indelungata in productia de vinuri de cea mai inalta calitate si suntem dedicati sa oferim experiente de degustare memorabile. Ne bucuram sa aducem aroma vinurilor noastre la Gala Premiilor Gopo, contribuind astfel la atmosfera deosebita a evenimentului.", a declarat Victor Ioan Deleanu, Director General Casa de Vinuri Cotnari S.A.

Casa de Vinuri Cotnari alaturi de Cotnari SA. continua sa inoveze si sa surprinda industria vinicola romaneasca prin recenta lansare a campaniei "Crama Transparenta". Prin aceasta initiativa, Cotnari invita pasionatii de vin sa patrunda in culisele procesului de productie al vinurilor premiate, demontand miturile si oferind o transparenta totala asupra modului in care sunt obtinute vinurile de exceptie. Prin intermediul noii platforme cramatransparenta.ro, compania pune la dispozitia consumatorilor si celor interesati de procesul de vinificare informatii detaliate despre productie, acces in cele trei crame si degustari de vin. De asemenea, tot pe website-ul campaniei, este activ un video detaliat si interviuri cu povestea de fabricare a vinurilor de calitate, pe care cei care doresc il pot accesa din confortul casei.

In topul preferintelor consumatorilor se afla in continuare Grasa de Cotnari si respectiv Tamaioasa Romaneasca, soiuri pure, romanesti, care ocupa cel mai insemnat procent din vanzarile companiei. Reprezentantii Cotnari afirma ca in Romania, in ultimii ani, a crescut interesul si pentru vinurile rose. Acest trend a facut ca sortimentul Cotnari Busuioaca rose sa ocupe un loc important in cifra de afaceri. In ceea ce priveste vinurile seci si cele spumante, soiul Francusa a avut cea mai importanta crestere.

Despre Casa de Vinuri Cotnari S.A.

Casa de Vinuri Cotnari a luat nastere din initiativa celei de-a doua generatii a principalilor actionari de la SC COTNARI SA, cel mai mare producator din podgoria Cotnari, care, odata cu trecerea anilor, si-a manifestat dorinta de a completa sortimentatia de vin obtinuta in podgorie cu vinuri premium albe, rose si rosii, seci sau demiseci, destinate exclusiv segmentului HoReCa si magazinelor specializate.

Din aceste considerente a aparut Casa de Vinuri Cotnari, o societate distincta, cu sediul in Castelul Vladoianu, ce detine terenuri si vii plantate in anul 2007, Crama Vladoianu - o crama moderna, finalizata si Crama Axinte - o crama achizitionata recent ce urmeaza a fi modernizata.

Sediul Casei de Vinuri Cotnari se afla in localitatea Cirjoaia, la Castelul Vladoianu, edificiu ridicat in anul 1901 de fostul guvernator al Bancii Nationale, boierul Vasile Vladoianu, impreuna cu sotia sa Ralita Bals, descendenta a boierului Bals. La construirea castelului s-a folosit un proiect italian si materiale aduse din Italia. Odata cu trecerea timpului, domeniului i-au fost atribuite diverse destinatii: in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost folosit de armata rusa ca spital iar intre anii 1945-1950 a functionat ca orfelinat. Dupa anul 1950 a fost preluat de CAP apoi de IAS Cotnari. In 2000 a fost retrocedat mostenitorilor de drept de la care a fost ulterior achizitionat. In prezent, peste Castelul Vladoianu si-a lasat amprenta trecerea timpului, insa in viitor se urmareste realizarea unui proiect unicat de restaurare a domeniului, ce ii va reda stralucirea de odinioara, specifica belle epoque.

Suprafata exploatata de catre Casa de Vinuri Cotnari este compusa din Feteasca Neagra - 100 ha, Busuioaca - 75 ha, Tamaioasa Romaneasca - 75 ha, Grasa de Cotnari - 50 ha si Feteasca Alba - 50 ha. Fiind un producator de vinuri premium, rezultate din struguri de calitate, plantatiile Casei de Vinuri Cotnari au fost infiintate cu tehnologie de ultima generatie, urmarindu-se o densitate mica a plantelor (3646 plante la hectar), o distanta mare intre randuri, (3 m) ce permite o circulare eficienta a aerului si efectuarea lucrarilor cu utilaje moderne. Lucrarile viticole se executa astfel incat cantitatea de struguri recoltata pe hectar sa nu depaseasca 6 tone (Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba, Busuioaca), respectiv 5 tone (Feteasca Neagra), cu o acumulare de minim 230 grame zahar.

Comments