Cozmin Gusa: Sezon nou din serialul DEBARONIZARII! A inceput vinerea seara, cu arestarea hotului pes...

"Care e intriga primului episod? Un om de afaceri clujean s-a inteles cu Buzatu sa i se aloce un contract de asfaltare in judetul Vaslui, in valoare de 12.5 milioane RON, iar el sa-i remita cash baronului, inaintea demararii lucrarilor, fix 10% din valoare. Metoda e patentata si-a fost folosita de baronii mai mari sau mai mici din toate judetele, orasele si comunele Romaniei, ca doar asa au devenit mari si bogati oameni de afaceri fratii, copiii, nepotii, sau prietenii politicienilor ce conduc tara. Clujeanul nostru, neavand aceasta suma sau fiind prins cu alte matrapazlacuri de catre DNA, l-a denuntat pe Buzatu si s-a organizat flagrantul, la ceas de seara, intr-un restaurant, cu banii insemnati, adica asa cum scrie la manual. Dupa perchezitiile de 6 ore de la locuinta baronului, in urma carora multe alte detalii infamante vor iesi la iveala, primul episod din serialul ''debaronizarii'' s-a incheiat cu arestarea lui Buzatu in zorii zilei de sambata.

Pentru PSD e o lovitura mare, asta e si motivul pentru care Marcel Ciolacu a cerut imediat organizarea azi a unui Consiliu National care sa decida excluderea lui Buzatu. Din punct de vedere al imaginii publice a PSD asta nu va rezolva mai nimic, dar atmosfera in partid a devenit incendiara. Cati dintre cei ce vor vota azi excluderea lui Buzatu or avea la activ fapte similare, documentate sau nu?! Daca zic ca toti, as exagera, dar putem considera ca vorbim despre o majoritate de tip Buzatu, baroni ce vor vota azi impotriva acestuia, gandindu-se ca ii poate astepta o soarta similara la orizontul urmatoarelor luni.

Deloc diferita e atmosfera la PNL, ai carui baroni nu sunt mai breji, ba chiar se gandesc ca, pentru ''echilibrul si stabilitatea guvernarii'', intr-un viitor episod va urma la rand unul dintre ei si, daca la PSD a fost unul de calibrul, influenta si vechimea lui Buzatu, trebuie sa ''pice la zar'' pentru arestare un liberal similar. Si uite asa vom urmari la televizor in aceasta toamna seria noua din serialul ''debaronizarii'', a carui editie inaugurala a fost lansata acum 20 de ani, in timpul guvernarii Adrian Nastase, si se intitula ''Baron vinovat, dar CENTRUL e imaculat'', vrand sa sugereze ca liderii centrali sunt nevinovati, hoti sunt doar cei din judete ce-i fura si umilesc pe bietii romani.

In 2004 serialul a facut audienta la public, dar a avut efect de bumerang asupra CENTRULUI, Adrian Nastase a pierdut alegerile in fata lui Basescu tocmai din pricina faptului ca romanii au priceput ca cel ce conducea un partid atat de corupt, n-are cum sa fie cinstit. Si nu era! E de presupus ca regizorii actualei serii din ''debaronizare'' stiu asta, deci intriga si ulterioara desfasurare vor fi diferite," a scris Cozmin Gusa.

Comments