CRACOVIA – Papa Francisc s-a plimbat in Cracovia cu tramvaiul

CRACOVIA – Papa Francisc s-a plimbat in Cracovia cu tramvaiul

foto epa

CRACOVIA Papa Francisc a surprins din nou pe toată lumea plimbându-se în Cracovia într-un tramvai cu prilejul Zilelor Mondiale ale Tineretului, eveniment găzduit de Biserica Catolică din Polonia, relatează AFP.

CRACOVIA Tramvaiul, un model de ultimă generație, cu lungimea de 43 de metri și dotat cu climatizare, a fost vopsit în culorile alb și roșu ale Vaticanului.

De-a lungului traseului, între arhiepiscopia din Cracovia, unde este găzduit, și parcul Błonia, la distanță de mai puțin de un kilometru, sute de mii de persoane au venit să-l întâmpine pe papă pentru a-i ura bun venit. Suveranul Pontif a fost însoțit în tramvai de un grup de 15 tineri cu handicap și de îngrijitorii acestora.

Papa, zâmbitor, a salutat miile de credincioși masați de-a lungul drumului care au înfruntat ploaia pentru a-l însoți de-a lungul plimbării desfășurate cu viteză redusă.

Suveranul Pontif, sensibil la problemele ecologice, este un obișnuit al transportului în comun, pe care îl folosea zilnic în Argentina pe când era arhiepiscop de Buenos Aires.

sursa info

Comments