Crema de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline

Crema de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline

Crema de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline

Crema Mousseline este o varianta a cremei clasice de patiserie (creme patissiere), imbogatita cu unt pentru a obtine o textura mai fina si mai aerata. Aceasta este utilizata frecvent in deserturi precum eclere, torturi, choux-uri si prajituri, precum Paris-Brest.

Untul adauga o finete aparte, facand crema mai bogata si mai catifelata. Denumirea ,,Mousseline" se traduce prin muselina, o tesatura fina, facand referire la textura delicata a cremei. Aceasta tehnica a devenit populara in secolul al XIX-lea, in perioada Belle Epoque, cand deserturile rafinate erau in voga in Franta.

Crema Mousseline este un element esential in multe deserturi traditionale si continua sa fie folosita datorita versatilitatii si gustului sau deosebit. Una dintre retetele de prajituri pentru care o poti prepara cu succes este cea de eclere cu glazura de ciocolata.

Galette cu pere si migdale. Un desert rustic si delicios

Iti oferim mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas al delicioasei creme Mousseline.

Crema de vanilie cu unt - Ingrediente500 ml lapte120 g zahar1 praf de sare4 galbenusuri40 g amidon de porumb1 pastaie de vanilie (sau esenta de vanilie)200 g unt la temperatura camerei.Rulada cu ness. Reteta unui desert rafinat si aromat. Simplu si usor de preparatReteta pentru crema Mousseline - Mod de preparare

Modul de preparare al cremei este unul clasic, folosit frecvent in cazul cremelor fierte. Se prepara mai intai o crema de patiserie, prin fierberea ingredientelor, mai putin a untului. Dupa fierbere, crema se lasa la racit, iar apoi se incorporeaza untul.

Trucuri care te pot ajuta sa scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur iti vor folosiCum prepari crema de vanilie cu unt

Ia o cratita mare si pune in ea laptele impreuna cu pastaia de vanilie despicata sau adauga esenta de vanilie in lapte.

Asaza cratita pe flacara aragazului aprinsa la temperatura medie si incalzeste laptele pana cand devine aromat de la vanilie. Nu este necesar ca laptele sa atinga punctul de fierbere.

Citeste continuarea aici

Prune la borcan fara zahar. Reteta simpla si sanatoasa de conservare a fructelor

Comments