Crima cu sange rece, ,,din curiozitate". Autoarea, o tanara de 23 de ani, s-a inspirat din romane si...

Politia sud-coreeana a afirmat ca Jung Yoo-jung, in varsta de 23 de ani, a fost obsedata de serialele si romanele despre crime si ca a devenit obsedata de ideea de a ,,incerca o crima". Testele facue dupa arestarea sa au aratat ca ea are trasaturi puternice de psihopatie.

Jung a folosit o aplicatie pentru a intalni o alta femeie, o profesoara de engleza in varsta de 26 de ani, sub pretextul ca vrea sa ia meditatii. Tanara a injunghiat-o pana a omorat-o pe profesoara la locuinta acesteia in luna mai, un caz care a socat opinia publica sud-coreeana.

Procurorii care au instrumentat cazul au cerut pedeapsa cu moartea, o sentinta pronuntata extrem de rar in Coreea de Sud. Ei au spus instantei ca Jung, o singuratica fara loc de munca care locuia cu bunicul ei, a contactat cu ajutorul unei aplicatii de meditatii peste 50 de persoane, preferand femei, intrebandu-le daca tin lectii la locuintele lor.

Detaliile unei crime care a socat Coreea de Sud

In luna mai, prezentandu-se drept mama unei eleve de liceu care are nevoie de meditatii la engleza, ea a contactat victima din orasul Busan aflat in sud-estul tarii. Ea s-a prezentat la locuinta profesoarei imbracata intr-o uniforma de eleva pe care a cumparat-o online.

Dupa ce aceasta i-a deschis usa, Jung a injunghiat-o de peste 100 de ori, criminalistii afirmand ca ea si-a continuat atacurile brutale si dupa ce victima murise deja. Ea i-a dezmembrat apoi trupul si a luat un taxi pentru a se debarasa de unele parti ale cadavrului.

Politia a fost alertata de soferul taxiului, care a relatat ca o clienta a sa a aruncat un geamantan insangerat langa un rau la nord de Busan.

Ofiterii au precizat ca istoria browser-ului lui Jung a aratat ca ea a petrecut luni de zile facand cercetari despre cum sa ucida si sa scape de cadavru.

Criminala a cerut clementa

In pofida pregatirilor ei meticuloase, Jung a fost neglijenta si nu si-a dat seama ca trebuie sa evite si camerele CCTV, care au surprins-o intrand si iesind din locuinta profesoarei de mai multe ori.

Jung, care a marturisit crima in iunie, le-a spus anchetatorilor ca interesul ei fata de comiterea unui omor a fost starnit de serialele criminaliste si emisiunile TV despre acest subiect.

Ea a cerut instantei o pedeapsa mai blanda, afirmand ca a suferit de halucinatii si alte tulburari mintale in momentul comiterii crimei. Insa instanta a respins argumentele ei, notand ca crima a fost ,,planuita si pusa in aplicare cu atentie".

Jung a incercat de asemenea sa ii induca in eroare pe politisti, schimbandu-si povestea de mai multe ori dupa ce a fost arestata inainte de a marturisi in cele din urma ceea ce s-a intamplat in realitate.

A South Korean court has given a life sentence to a true crime fan who told police she murdered a stranger "out of curiosity".Jung Yoo-jung, 23, had been obsessed with crime shows and novels and scored highly on psychopath tests, police said.Fixated with the idea of "trying... pic.twitter.com/2aZ5NWyYKJ

-- Paul Kang (@LPaulKang) November 24, 2023

Comments