Criza gunoaielor din Sectorul 1. NU va fi instituita STAREA de alerta. Ce variante propune Alin Stoica, prefectul Capitalei. Garda de Mediu inca nu a dat amenzi

Criza gunoaielor din Sectorul

Criza gunoaielor din Sectorul 1. NU va fi instituita STAREA de alerta. Ce variante propune Alin Stoi...

UPDATE Viorel Tufeanu, seful Garzii de Mediu a declarat ca este in desfasurare actiunea de control de la Romprest si Primaria Sectorului 1. ,,Au fost prelevate probe. Nu sunt indicii ca sunt depasite valorile limita. Cu siguranta institutiile cu atributii in domeniu vor emite acte din care sa rezulte raspunsuri la intrebarile dumneavoastra si ale cetatenilor", a afirmat Viorel Tufeanu, joi la sediul Prefecturii Capitalei. Intrebat ce a fost stabilit in discutiile de joi de la Institutia Prefectului Bucuresti si ce solutie, macar pe termen scurt, ar putea fi luata pentru rezolvarea situatiei in Sectorul 1, Viorel Tufeanu a raspuns: ,,In calitate de cetatean imi doresc sa existe o solutie pentru deblocarea acestei situatii. In calitate de reprezentant al statului va spun cu toata raspunderea ca vom aplica in totalitate prevederile legale. Nu pot sa emit opinii in acest sens (referitor la solutia pe care o va prezenta prefectul Capitalei - n.r.)". Chestionat cand vor fi aplicate prevederile legale, Tufeanu a replicat: ,,Astazi vom finaliza toate controalele la speta in cauza". Prefectul Capitalei Alin Stoica a firmat ca nu isi poate da acordul cu privire la declararea starii de alerta in Sectorul 1, in contextul problemelor privind ridicarea gunoiului de catre Romprest. El a adaugat ca din notele de constatare ale Garzii de Mediu rezulta ca nu se justifica declararea starii de alerta, masura ceruta de primarul Clotilde Armand. El a mai spus ca va prezenta in cursul zilei de joi o solutie concreta care sa rezolve problema in Sectorul 1.

,,In dimineata aceasta am primit nota de constatare de la autoritatile sanitare si de mediu si nu rezulta ca ar reprezenta un pericol iminent pentru populatie astfel incat sa se justifice instituirea starii de alerta in Sectorul 1. Autoritatile din domeniul sanitar nu considera ca exista un pericol la adresa locuitorilor Stim ca exista disfunctionalitati in serviciul public de salubrizare si voi continua sa caut solutii, in asa fel incat disconfortul sa fie cat mai mic si sa nu reprezinte un pericol pentru sanatate. Vom monitoriza situatia, iar daca apar probleme vom interveni", a declarat prefectul Capitalei.

Alin Stoica sustine ca poarta discutii cu toate partile implicate, iar in dupa-amiaza acestei zile va veni cu o noua solutie de aplanare a crizei gunoaielor.

,,Suntem deja in discutii cu primaria si cu Romprest, de asemenea cu sortatorii sunt in legatura, pentru discuta si gasi o solutie de deblocare a acestei crize. Blocajul este intre Romprest si sortatorul de gunoi, generat de o creanta neachitata. Si serviciile de sortare sunt printe cele comunitare ce trebuie sa aiba activitate continua. As vrea sa gasim o solutie si sper ca intr-o ora, doua sa vin cu o alta solutie. Cesiunea creantei pentru sortator nu a fost agreata. Sectorul 1 vrea sa plateasca direct catre sortatror datoria, dar sunt conditii legale ce trebuie indeplinite, iar tranzactia sa fie facuta fara acordul Romprest. Cautam o solutie cu implicarea Consilului Local al Sectorului 1. Nu este conturata in prezent solutia, cred ca in cel mult 2 ore va fi. Consiliul Local este deliberativ, deci ia decizii, iar aici se are in vedere una prin care serviciile neachitate sa plateasca primaria direct catre sortator. Am fost mereu in legatura cu toate partinel, inclusiv cu doaman primar Clotilde Armand. Conform declaratiilor Rompres, singurul impediment este faptul ca sortatorul de gunoi nu primeste camioanele", a declarat Alin Stoica.

Comments