CRIZA – Sfaturile MAE pentru romanii din Turcia

CRIZA – Sfaturile MAE pentru romanii din Turcia

sursa foto: explozivnews24.ro

CRIZĂ. Ministerul Afacerilor Externe le recomană turiștilor și celorlalți cetățeni români aflați pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locațiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, și să se informeze în permanență asupra evoluției situației interne.
„Având în vedere că, potrivit informațiilor disponibile, aeroporturile internaționale și alte căi de comunicații din Turcia sunt momentan blocate, cetățenii români care intenționează să se deplaseze spre orice destinații din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să își reprogrameze călătoriile respective”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Digi 24.

Cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.444.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Tentativa de lovitură de stat din Turcia a eșuat. Un grup din cadrul armatei Turciei a încercat să dea jos Guvernul de la Ankara. Mai multe focuri de armă și explozii s-au auzit în capitala Turciei și la Istanbul, înregistrându-se zeci de morți. Pe străzile din orașele turce au apărut tancuri, iar numeroase avioane militare și elicoptere au survolat zonele.

Totodată, Parlamentul turc din Ankara a fost bombardat. În primele ore ale puciului, aeroporturile au fost închise, iar accesul la internet şi la reţelele de socializare a fost restricţionat. Cu toate acestea, pe măsură ce orele treceau, șansele de reușităale loviturii de stat, care a fost organizată foarte bine, au început să scadă. Oamenii au sfidat ordinele celor care au anunțat că au preluat controlul de a sta în case și au ieșit în principalele piețe din Istanbul și Ankara.

La cinci ore după izbucnirea loviturii de stat, oficialii turci loiali Guvernului au anunţat că lovitura de stat a fost respinsă. Președintele Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe organizatorii puciului de trădare şi a avertizat că vor plăti un preţ greu pentru faptele lor. El i-a acuzat pe aceștia că au încercat să-l asasineze. Cu toate acestea, în acest moment, nu este clar cine deține controlul țării.

Sursa info

Comments