CRIZA – Spitalul municipal Sighet are datorii de 1.000.000 de euro. Cine le-ar putea stinge

CRIZA – Spitalul municipal Sighet are datorii de 1.000.000 de euro. Cine le-ar putea stinge

CRIZĂ. În Ședința ordinară a Consiliului local Sighet din data de 29 iulie, la punctul „Diverse”, managerul Spitalului municipal a prezentat situația financiară a unității medicale pe primului semestru al anului în curs.

Managerul Dan Dunca a luat cuvântul în Ședință și a arătat că în prezent Spitalul are înregistrate datorii în valoare de aproximativ 1 milion de euro, dintre care mare parte sunt arierate (datorii foarte vechi).

Acesta a mai arătat că Spitalul are un deficit de numerar în fiecare lună de aproximativ 125.000 lei, ca urmare a faptului că peste 80% din veniturile unității medicale sunt utilizate pentru plata salariilor și că diferența de aproximativ 20% este insuficientă pentru reparații curente, aprovizionarea cu medicamente, materiale sanitare și plata utilităților.

În cadrul Ședinței de CL managerul Dan Dunca a solicitat Consiliului local alocarea suma de 700.000 lei pentru anul în curs, astfel putându-se asigura funcționarea spitalului până la finele anului. Alocarea s-ar putea efectua la rectificarea bugetară ce va avea loc în luna august, luându-se bani de la capitolul „Sport, cultură și alte activități”. Menționăm că în cadrul acestui capitol de alocare bugetară, din totalul disponibil de 770.000 lei, 500.000 lei au fost prevăzuți în buget pentru Clubul de fotbal, sumă ce nu a mai fost virată Clubului.

Consiliul local Sighet va lua o decizie în acest sens la ședința din luna august.

Sursa info

Comments