Cu ce poti inlocui oul in retete pentru a obtine preparate de post: 6 idei simple si la indemana tut...

Cu toate acestea, exista numeroase alternative care pot inlocui ouale in retete, fara a compromite textura sau gustul preparatelor. Aceste substituenti nu numai ca sunt eficienti, dar adauga adesea si valoare nutritiva suplimentara mancarurilor.

Iata cateva dintre cele mai populare si eficiente optiuni pentru inlocuirea oualor in retetele de post:1. Seminte de in si apa Un substitut popular pentru ou este amestecul de seminte de in macinate cu apa. Combinatia formeaza un gel care poate lega ingredientele similar oului. Pentru a inlocui un ou, folositi o lingura de seminte de in macinate amestecate cu trei linguri de apa, lasate sa se hidrateze pentru cateva minute. 2. Pudra de in Similar cu semintele de in intregi, pudra de in macinata poate fi folosita pentru a adauga volum si pentru a lega ingredientele in aluaturi. Acesta este un substitut ideal in retetele de prajituri si biscuiti.Cele mai bune retete de chiftele de post cu cartofi si morcovi. Deliciile care te vor face sa uiti de restrictii alimentare3. Banane Bananele zdrobite sunt un inlocuitor excelent pentru ou in retetele de prajituri, muffins sau clatite. O jumatate de banana zdrobita poate inlocui un ou in majoritatea retetelor, adaugand o nota usor dulceaga si multa umiditate. 4. Compot de mere Compotul de mere este inca o alternativa eficienta pentru ou, in special in retetele de prajituri. Folositi un sfert de cana de compot de mere pentru a inlocui un ou, ceea ce va contribui la umiditatea aluatului fara a adauga un gust prea puternic.5. Iaurt de soia sau orice alt iaurt veganIaurtul vegan poate adauga umiditate si poate lega ingredientele in retetele de copt. Utilizati un sfert de cana de iaurt vegan pentru a inlocui un ou in retetele care necesita un continut mai mare de grasime.Sarmale manastiresti de post. Ingredientul secret folosit de maicute: vei obtine o mancare plina de savoare6. Apa minerala Pentru aluaturile care necesita putin mai multa expansiune si aerare, apa minerala poate fi folosita ca inlocuitor de ou. Gazele din apa ajuta la ridicarea aluatului, fiind perfecta pentru retetele de clatite sau waffles. Si, a final, o sa va las si reteta mea favorita de clatite vegane (de post! fara ou!) Reteta de post: Clatite fara ou Ingrediente: 1 cana faina integrala1 lingura zahar (optional)1 lingurita praf de copt1/2 lingurita bicarbonat de sodiu1/4 lingurita sare1 cana lapte de migdale sau alt lapte vegan1/4 cana apa minerala2 linguri ulei vegetal1 lingurita extract de vanilie Mod de preparare: Trebuie sa va spun ca daca nu aveti lapte vegetal la indemana, puteti compensa cu apa minerala, eu am fost la fel de multumita de rezultat, cu conditia sa le consumati cat mai repede.Mi s-a intamplat sa pastrez pentru a doua zi si s-au intarit. Intr-un bol mare, combinati ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.Intr-un alt bol, amestecati laptele de migdale, apa minerala, uleiul si vanilia. Turnati amestecul lichid peste ingredientele uscate si amestecati pana cand compozitia este omogena.Incingeti o tigaie antiaderenta si ungeti-o usor cu ulei. Turnati aproximativ 1/4 cana (sau un polonic) din aluat pentru fiecare clatita. Aceste alternative pentru oua nu doar ca fac posibila pregatirea retetelor de post, dar adauga si o valoare nutritiva suplimentara, facand din fiecare masa o alegere sanatoasa si delicioasa. Sursa text: Eva.ro

Comments