Culisele Statului Paralel. Avocatul din optimizari, prins cu o schema de spalare de bani. Traila, pi...

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a deschis o ancheta pe numele avocatului Dragos Danau, care este avocat colaborator al firmei conduse de Doru Traila. Surse judiciare au declarat ca banii rulati de Danau au provenit de la omul de afaceri Mihai Emil Tufan, conform documentelor de la dosar.

In acest sens, sub acoperirea juridica a unui contract de mandat cu titlu gratuit a incasat sume in valoare cumulata de aproximativ 2,5 milioane lei provenite de la un condamnat pentru tentativa de omor, avand poprire pe conturi in acest sens. De asemenea, in perioada analizata, persoana condamnata a apelat la mai multe cai de atac pentru reducerea pedepsei, astfel ca a fost liberat conditionat in octombrie 2022.

Relatia dintre Doru Traila si afaceristul Mihai Tufan este facuta prin firmele pe care le-a predat pentru 7 ani avocatului lui Coldea si Dumbrava. Milionarul Mihai Tufan a fost condamnat definitiv la o pedeapsa foarte mica, de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru o tentativa de omor, fapte pentru care judecatorii pronunta de obicei condamnari mult mai mari. Tufan a fost eliberat conditionat in octombrie 2022.

Urma banilor de la Mihai Tufan a fost luata si de procurorii DNA, care au descoperit ca milionarul a platit sume importante catre firmele generalilor. Ancheta DNA cerceteaza si modul in care aceleasi personaje si-au folosit influenta in protejarea si optimizarea dosarului penal de tentativa de omor al omului de afaceri Mihai Emil Tufan.

Dosarul a fost redeschis pentru ca ANAF a contestat solutia de clasare, iar procurorul sef de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a constatat ca acuzatiile sunt intemeiate. Ca urmare a redeschiderii procurorii trebuie sa verifice exact circuitul banilor incasati de avocatul Dragos Danau, colaboratorul lui Doru Traila, de la familia Tufan. Procurorii trebuie sa afle si scopul transferurilor primite de Dragos Danau.

,,Retine astfel ca in ceea ce priveste infractiunea de evaziune fiscala prev. de art. 9 lit. a din Legea nr. 241/2005 fata de care s-a dispus initial solutia de clasare, din cele evaluate de Procurorul ####### rezulta ca probatoriul nu a fost epuizat, astfel incat, pentru lamurirea situatiei de fapt si stabilirea intregului circuit al sumelor de bani obtinute de intimat este necesara administrarea de probe suplimentare cu privire la tranzactiile financiare efectuate prin conturile intimatului si ale numitei ##### ######; totodata, arata ca mai sunt necesare si verificari cu privire la faptul daca pretinsele cheltuieli au fost facute de intimat in interesul mandatului sau daca incasarile reprezinta venituri. Pe de alta parte, raportat la sesizarea formulata si continutul acesteia, si Judecatorul de camera preliminara apreciaza ca se impun cercetari si sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare de bani prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Tripleta Coldea - Dumbrava - Traila este pusa sub acuzare de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru ca si-ar fi traficat influenta in dosarul penal al omului de afaceri Catalin Hideg. Milionarul i-a denuntat la procuratura pe acestia ca i-au cerut 600.000 de euro ca sa-i rezolve dosarul penal in care a fost trimis in judecata de Parchetul European.

Caracatita lui Coldea, destructurata. Cum au pus generalii bazele MAFIEI GUNOAIELOR

Comments