CULISELE STATULUI PARALEL. Guvernantii experimenteaza pe spatele romanilor

CULISELE STATULUI PARALEL. Guvernantii experimenteaza pe spatele romanilor

CULISELE STATULUI PARALEL. Guvernantii experimenteaza pe spatele romanilor

,,Experimentul de la Pitesti" a fost o incercare a Securitatii de a reeduca fortat detinutii politici din perioada comunista. Inceput in anul 1949, la inchisoarea de la Pitesti, planul avea ca scop real distrugerea rezistentei morale a celor ce se opuneau regimului.

Experimentul grotesc presupunea ca indivizilor sa li se stearga identitatea si sa li se dea una noua, supusa bolsevicilor.

Astfel, dupa eliberare, detinutul urma sa adopte un comportament pe placul regimului. Tranzitia se realiza prin sute de ore de tortura fizica si psihica. Pe parcursul celor trei ani, cat a durat acest ,,program de reeducare", au fost supusi la chinuri groaznice zeci de opozanti ai regimului comunist.

Romanii urmeaza sa achite cu pana la 85% mai mult pentru energia electrica de la 1 ianuarie. Prin urmare, pretul de pe factura ar urma sa ajunga la 1,6 lei/kWh. Astfel, oamenii ar putea achita mai multi bani pentru lumina si caldura, dar inghetand de frig in case.

Iar daca situatia nu era destul de grea pentru romani, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor a considerat ca e un context prielnic pentru a porni un razboi impotriva centralelor de apartament.

Iar daca situatia nu era destul de grea pentru romani, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor a considerat ca e un context prielnic pentru a porni un razboi impotriva centralelor de apartament.Motivul din spatele acestei propuneri ar fi poluarea masiva care se intensifica in perioada iernii, cand locuintele sunt incalzite. Analistul Petrisor Peiu avertizeaza ca o astfel de masura ar presupune ca romanii sa plateasca in continuare facturi uriase la intretinere, dar sa inghete in case. Chiar daca poluarea este o problema la nivel mondial, interzicerea centralelor de apartament nu pare o masura care ar putea fi imbratisata de cetateni.,,Stimate domnule ministru Tanczos Barna, ce-ar fi ca, inainte sa le interzici romanilor (si maghiarilor din Romania, deopotriva) centralele de apartament, sa renunti matale la bolidul ministerial si sa mergi cu metroul sau cu autobuzul la birou? Si sa denunti despadurirea ilegala si scandaloasa a padurilor din Harghita si Covasna? Sau ce-ar fi sa ne dai matale un exemplu demn de urmat si sa tremuri, in rand cu poporul caruia vrei sa-i impui asemenea aberatii, prin blocurile bucurestene neincalzite de catre conductele gaurite ale lui Nicusor? Si sa platesti facturile uriase platite de bucuresteni pentru o caldura de care nu se bucura sau pentru apa calda pe care o primesc doar dimineata si vinerea?"Avand in vedere ca Romania se afa pe penultimul loc in ceea ce priveste emisiile de CO2, ideea UDMR-istului nu pare cea mai potrivita.Romania se afla in coada clasamentului european si in ceea ce priveste consumul de energie pe cap de locuitor, sub doua tone de titei; asta in timp ce media europeana este de peste trei tone per locuitor. Potrivit analistului Peiu, motivul este evident: romanii platesc cele mai mari facturi la energie electrica din Uniunea Europeana.Si graba Romaniei de a renunta la carbune pana in anul 2032 este vazuta ca un experiment la care romanii sunt fortati sa ia parte.,,Nebunia guvernamentala este cu atat mai mare cu cat, pana in 2025, nu vom putea construi nimic care sa inlocuiasca capacitatile energetice pe carbune: niciun reactor nuclear nu poate fi construit atat de repede, nici macar o centrala pe gaze."

Chiar daca alte state europene care polueaza mult mai mult nu se grabesc inca sa renunte la acest tip de energie, tara in care electricitatea si gazele se consuma cu portia din cauza pretului piperat pe care il au vorbeste din ce in ce mai mult despre renuntarea la aceasta sursa de energie. Asta, cu toate ca doar 12% din energia noastra primara este produsa de carbune, mult sub alte state puternice din Uniunea Europeana.

Comments