CUM A ESUAT O MITA LA PRIMARITA – Cum a incercat inginerul silvic Ghejeu sa o mituiasca, cu 10.000 l...

SEMN DE NORMALITATE: A REFUZAT MITA. Inginerul silvic amenajist Ioan Teodor Ghejeu, asociat/administrator in 6 firme din domeniul amenajarilor silvice (Green & Green SRL, Masa Tacerii SRL, Noco Carpatic SRL, NB Maven Land SRL, Padopotera SRL – toate 5 inregstrate in Oradea – si Rural Forest Investment SRL – inregistrata in Nehoiu – jud. Buzau), este urmarit penal si a fost pus sub control judiciar pentru dare de mita primarului comunei maramuresene Baiut, Viorica Maciuc. Viorica Maciuc a refuzat mita si a anuntat Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Maramures, care a demarat dosarul de urmarire penala.

&

Viorica Maciuc, primarul maramuresean care a refuzat mita si a anuntat autoritatea competenta, este primar PNL in comuna Baiut de la ultimele alegeri (octombrie 2020), insa ea a mai condus administratia comunei maramuresene si in perioada 2000-2008. Maciuc, de profesie economist, a lucrat in perioada dintre mandatele de primar al comunei Baiut (2008-2020) ca inspector la Primaria Giarmata (jud. Timis). In 2007 ea a fost distinsa cu Crucea Nationala "Serviciul Credincios".

&

Joi, 21 septembrie 2023, Ghejeu a fost retinut 24 de ore in arest, in urma unui dosar instrumentat de SJA Maramures sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, si a fost prezentat instantei (Tribunalul Maramures) cu propunerea de arestare preventiva, insa judecatorul de caz a dispus vineri, 22 septembrie 2023, masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

&

Conform dosarului de urmarire penala, in cursul acestui an, Ghejeu, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu obiect de activitate in domeniul amenajarilor silvice, i-a oferit suma de 10.000 de lei si un parfum primarului comunei Baiut, Viorica Maciuc (martor-denuntator in cauza), solicitandu-i in schimb sa faciliteze atribuirea unui contract de prestari servicii privind intocmirea documentatiei necesare in vederea reinnoirii/prelungirii valabilitatii amenajamentului silvic vizand o padure apartinand comunei respective, catre societatea comerciala pe care o administreaza.

&

Cauza a fost documentata cu sprijinul de specialitate al Directiei Generale Anticoruptie – Directia Anchete, IGPR – Directia de Operatiuni Speciale si IPJ Maramures – Serviciul de Investigatii Criminale.

&

Catalin VISCHI

Articolul CUM A ESUAT O MITA LA PRIMARITA – Cum a incercat inginerul silvic Ghejeu sa o mituiasca, cu 10.000 lei si un parfum, pe primarita maramureseana Viorica Maciuc apare prima data in 2mnews.

Comments