Cum a fentat un profesor sistemul de invatamant: N-a venit de trei ani la munca, dar a incasat 100.000 euro

Cum a fentat un profesor sistemul de invatamant: N-a venit de trei ani la munca, dar a incasat 100.000 euro

Cum a fentat un profesor sistemul de invatamant: N-a venit de trei ani la munca, dar a incasat 100.0...

Un profesor de 60 de ani, originar din provincia Bari, a starnit discutii intense in sistemul educational italian, dupa ce nu s-a prezentat deloc la catedra timp de trei ani, in ciuda faptului ca avea un contract pe perioada nedeterminata. Acesta era angajat oficial intr-o scoala din regiunea Treviso, insa elevii si colegii sai l-au perceput doar ca pe o prezenta fantomatica, ce parea sa existe doar pe hartie.

Dupa ce a semnat contractul de angajare pe termen nedeterminat, profesorul a intrat imediat in concediu fara plata pentru un an. La finalul acestei perioade, in loc sa revina si sa inceapa anul de proba, a continuat sa absenteze, invocand tot felul de motive medicale, care, mai ales, pareau sa corespunda zilelor lucratoare. Astfel, s-au adunat mai mult de 540 de zile de absenta, depasind cu mult limita acceptata, ceea ce a determinat conducerea scolii sa initieze procedurile de concediere a acestui ,,profesor fantoma".

Chiar daca nu a predat nicio zi, acest profesor a fost integrat oficial in colectivul scolii din Treviso acum trei ani. In mod obisnuit, dupa ce un cadru didactic primeste un contract permanent, este necesar sa finalizeze un an de proba pentru a-si confirma pozitia. Totusi, in loc sa se conformeze acestui proces, imediat dupa ce a semnat contractul, profesorul a intrat in concediu. La sfarsitul primului an, nu s-a intors la scoala, ci a adus in schimb o serie de certificate medicale care au justificat absentele sale pentru urmatorii doi ani. Putem sa ne luam amenzi in parcarile de la supermarket? Ce prevede legea Bolile sale pareau sa apara de luni pana sambata, iar in zilele de vacanta profesorul era ,,miraculos" sanatos. Acest model de absente a ingreunat enorm activitatea scolii, deoarece nu a fost posibila angajarea unui profesor supleant permanent. Conform reglementarilor, absentele temporare nu permit inlocuirea pe termen lung a unui cadru didactic, ceea ce a dus la o rotatie constanta a profesorilor suplinitori care acopereau pe termen scurt, scrie StiriDiaspora. Elevii au fost cei mai afectati, fiind nevoiti sa suporte schimbari frecvente de profesori, ceea ce a afectat calitatea educatiei. Desi colegii erau constienti ca profesorul era angajat in scoala, nimeni nu il vazuse vreodata. In fata acestor dovezi, institutia de invatamant din Treviso a decis sa puna capat acestei farse, demarand procedura de concediere a profesorului.

Cand credeam ca le stim pe toate, un nou organ a fost descoperit in corpul uman! Medicii olandezi l-au identificat intamplator

Comments