Cum deosebim tipurile de rosii din piata, ca sa stim sa le alegem pe cele mai gustoase

Cum deosebim tipurile de rosii din piata, ca sa stim sa le alegem pe cele mai gustoase

Cum deosebim tipurile de rosii din piata, ca sa stim sa le alegem pe cele mai gustoase

Deja fiecare dintre noi putem resimti efectele caniculei, iar pana si cei mai impatimiti fani ai verii trebuie sa recunoasca ca temperaturile din ultima perioada au fost unele excesive. Ei bine, in aceste conditii de caldura extrema, mesele usoare si hidratarea suficienta sunt cei mai buni aliati pe care ii avem, daca dorim sa simtim atat satui, cat si revitalizati si plini de voie buna. Fie ca ne orientam spre diferite salate, ori, de ce nu, inlocuim sosurile si prajeala din sendvisuri cu rosii si castraveti, legumele si fructele vor fi de baza in alimentatia noastra.

Insa, daca va intebati cum sa recunoastem diferitele tipuri de rosii, pentru a gasi varianta noastra preferata, ei bine, raspunsul este simplu! Exista semne clare prin care putem deosebi speciile de rosii, asa ca puteti sa va bucurati de gustul perfect, de-a lungul verii!

Cum sa deosebim rosiile intre eleSiriana F1

Un hibrid apreciat aproape unanim in randul cultivatorilor este Siriana F1, un hibrid timpuriu (110-115 zile), cu crestere nedeterminata, realizat la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau. Acesta are fructele rotunde, de un rosu puternic, greutatea medie fiind de circa 140-180 grame. Un aspect important este ca nu produce acele zone albe in interiorul rosiei.

Pretul incredibil cu care se vinde o Dacia 1300 din 1973 in Germania. ,,E clasificata vehicul istoric"

Inima de bou

Un alt soi extrem de apreciat de producatori este si Inima de bou, crescut mai mult in gospodarii, gradini si mai putin in exploatatii agricole intensive. Are o rezistenta mare la boli si produce niste rosii mari, dulci, gustoase si zemoase.

Soiul Inima de Bou il puteti recunoaste foarte usor, datoria aspectului de rosie aproape uriasa, care ajunge si la 600-700 de grame. Are putine seminte. Rosia are insa un dezavantaj si anume ca nu rezista mai mult de cateva zile dupa ce a fost culeasa.

Soiul 1600 de Buzau

Producatorii romani apreciaza de asemenea, pentru gustul sau, si soiul de rosii 1600 de Buzau, care are o greutate medie de 180-200 de grame. Este un soi cu fructe mari, carnoase si gustoase, avand o greutate medie de 200 de grame.

Cum recunosti rosiile injectate din piete si din magazine. Semnele distincte la care sa fii atent

Rosiile injectate cu diverse chimicale sunt prezente atat pe tarabele pietelor, cat si in supermarketuri. Desi au un aspect aparent similar cu cel al legumelor naturale, prezinta cateva semne distincte.

Elena Lasconi ii raspunde lui Gigi Becali dupa ce a acuzat-o ca ,,nu are barbat", motiv pentru care nu poate fi presedintele Romaniei

Desi rosiile injectate pot parea a fi sanatoase si delicioase, ele pot contine aditivi si substante chimice periculoase. In consecinta, este important sa recunoasteti rosiile injectate si sa eviti sa le cumparati.

Verificati forma si marimea - Rosiile injectate sunt adesea mai mari decat rosiile naturale, cu o forma mai uniforma si mai regulara.

Verificati textura - Rosiile injectate sunt adesea mai dure si mai grele decat celelalte. Daca gasiti o rosie cu o textura prea dura sau prea grea, este probabil ca a fost tratata cu substante chimice pentru a imbunatati rezistenta.

Verificati culoarea - Rosiile injectate au adesea o culoare mai intensa si mai uniforma decat celelalte.

Verificati interiorul - Daca deschideti o rosie injectata, veti observa un interior alb, lemnos, in loc de interiorul natural al rosiilor, care este rosu. Acesta este un semn ca poate contine chimicale folosite pentru a se coace repede si a rezista mai mult timp.

Verificati pulpa - Daca deschideti o rosie injectata si verificati pulpa ei, veti observa ca aceasta este prea compacta si prea dura. Acest lucru sugereaza ca a fost produs printr-un proces special de injectare.

Avertisment ANM: Cod Galben de CANICULA azi si maine. In ce zone va lovi cupola de foc

Comments