Cum depistau femeile, in trecut, ca sunt insarcinate? Trei metode incredibile, de la testul graului...

Greturile matinale si lipsa menstruatiei pot fi indicatori care anunta prezenta sarcinii insa, in trecut, femeile credeau si in obiceiuri.

Testul graului

In perioada Egiptului Antic, cele care banuiau ca sunt insarcinate urinau pe semintele de grau si orz pe parcursul a mai multor zile. Daca graul incoltea, aveau fete, daca orzul incoltea aveau baieti, iar daca nicio samanta nu incoltea, inseamna ca nu sunt insarcinate. Cercetatorii au testat aceasta metoda in anul 1963 si au descoperit ca exista un sambure de adevar! Potrivit statisticilor, urina femeilor insarcinate a provocat incoltirea semintelor in 70% din cazurile studiate, scrie ,,Stars Insider".

Metoda cu miere

O alta metoda de testare a fost cea cu ajutorul mierii. De aceasta tehnica a fost responsabil Hipocrate, care le sugera femeilor care banuiesc ca sunt insarcinate sa bea un amestec format din miere si apa inainte de culcare. El credea ca, daca o femeie bea acest amestec, iar in timpul noptii experimenta balonare si crampe, ea sigur era insarcinata. Desigur, acest test nu a fost confirmat de catre specialisti.

Testul cu ceapa

In Grecia Antica, tot Hipocrate a sugerat ca femeia care este insarcinata trebuie sa isi introduca o ceapa sau o alta leguma cu miros puternic in vagin. Daca respiratia femeii mirosea a ceapa a doua zi dimineata, ea era insarcinata. Aceasta teorie se baza pe ideea ca, daca uterul ar fi fost deschis, mirosul de ceapa ar fi ajuns pana la gura.

Un zavor pus intr-un lighean

O metoda reprezentativa secolului al XV-lea presupunea ca femeile sa urineze intr-un lighean in care se afla un zavor sau o cheie. Obiectul era lasat in lighean timp de 3-4 ore, apoi urina era aruncata. Daca zavorul sau cheia lasa o urma pe lighean, acest lucru inseamna ca femeia era insarcinata. Daca nu, rezultatul era negativ.

Ce credea un medic din secolul al XVI-lea

In secolul al XVI-lea, un medic, pe nume Jacques Guillemeau, sustinea ca isi poate da seama din ochii unei femei daca este sau nu insarcinata. El credea ca gravidele au ochii mari, pupilele mici, pleoapele cazute si venele umflate in coltul ochilor.

Sursa text: Click!pentrufemei

Comments