Cum facem cei mai buni castraveti murati. Trucul secret inventat de gospodinele de la tara

Cum facem cei mai buni castraveti murati. Trucul secret inventat de gospodinele de la tara

Cum facem cei mai buni castraveti murati. Trucul secret inventat de gospodinele de la tara

Gustul de neuitat al castravetilor murati in saramura

Desi castravetii murati sunt disponibili pe rafturile magazinelor pe tot parcursul anului, majoritatea sunt murati in otet. Acest tip de muraturi, desi bun alaturi de o friptura, nu se compara cu castravetii murati in saramura, cu gustul autentic din copilarie. Pentru a obtine acest gust inconfundabil, sarea grunjoasa este esentiala.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara castraveti murati deliciosi, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

5 kg de castraveti3 litri de apa1 litru de otetSare grunjoasa (sau sare de mare, dar niciodata sare iodata)3 catei de usturoiCeapaPiper boabe5 radacini de hrean10 frunze de dafinMustar boabe3 fire de marar uscat

Prepararea saramurii

Pentru a prepara saramura, urmati acesti pasi:

Puneti la fiert apa, otetul, sarea grunjoasa, piperul boabe, zaharul si frunzele de dafin.Lasati amestecul sa fiarba pana cand da in clocot de cateva ori.Turnati saramura fierbinte in borcane, asigurandu-va ca acestea sunt inchise bine si puse la fiert.Dupa ce apa fierbe din nou, mai lasati borcanele pe foc timp de 15 minute, apoi lasati-le sa se raceasca.

Asamblarea borcanelor

In timp ce saramura se prepara, pregatiti borcanele:

Asezati bucati de hartie pe fundul borcanelor pentru a preveni spargerea acestora.Puneti castravetii in borcane, adaugand mararul si hreanul.Turnati saramura fierbinte peste castraveti, asigurandu-va ca sunt complet acoperiti.

Cu acest truc simplu si ingredientele potrivite, castravetii murati vor avea un gust deosebit, de care nu va veti satura. Gospodinele de la tara folosesc acest secret de ani de zile pentru a obtine cei mai buni castraveti murati. Asa ca, daca vreti sa va bucurati de castraveti murati deliciosi in aceasta toamna, nu uitati de sarea grunjoasa!

Comments