Cum faci cel mai pufos cozonac. Reteta traditionala cu 8 oua - secretul pentru o coacere uniforma
Ingrediente cozonac:
Pentru aluatul de cozonac avem nevoie de:
1 kg faina alba, de calitate500 ml lapteesenta de rom si vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile3 linguri coaja de lamaie si portocala8 galbenusuri, la temperatura camerei2 linguri ulei1 lingurita sare300 g zahar50 g drojdie
1 ou mic, amestecat cu 4-5 linguri lapte, pentru uns
Pentru umplutura de cozonac aveti nevoie de:
8 albusuri batute spuma300 g zahar250 g miez de nuca copt, macinat3 linguri cacaoesenta de rom
Mod de preparare cozonac:
Intr-o cana cu lapte cald se desfac 3 linguri din faina. Cand s-a mai racit (nu trebuie sa fie fiebinte!), se adauga drojdia si o lingura rasa de zahar. Se amesteca, apoi se lasa sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul intr-un castron adanc.
Citeste continuarea aici.
Comments