Cum l-a facut fericit un politist din Sibiu pe un campion la ciclism din Austria

Cum l-a facut fericit un politist din Sibiu

Cum l-a facut fericit un politist din Sibiu pe un campion la ciclism din Austria

În urmă cu 10 luni, ciclistul campion Tom Öhler îşi pierdea în Innsbruck o bicicletă în care investise nu doar financiar, ci şi sentimental. O realizase cu mâna lui, piesă cu piesă, investind peste 10.000 de euro. În timpul unui concurs, bicicleta i-a fost furată.

După luni de zile, când nimeni nu mai avea vreo speranţă că „bijuteria” pe două roţi va mai fi găsită, un prieten din Cluj l-a sunat pe Tom şi i-a spus că aceasta a apărut pe un site de vânzări din România. Acesta a anunţat şi Poliţia Cluj, care a transmis mai departe informaţiile Poliţiei judeţului Sibiu. Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au dat de urma bicicletei, care a fost restituită campionului.

Povestea lui Tom Öhler, de 5 ori campion naţional al Austriei, vicecampion UCI la juniori în 2001, care a stabilit un record mondial Guinness în 2009 şi a poliţistului sibian Claudiu Călinoiu a fost făcută publică pe site-ul derstandard.at, scrie tribuna.ro.

Bicicleta austriacului era în Cisnădie

Poliţistul Claudiu Călinoiu îşi aminteşte de bucuria austriacului atunci când şi-a regăsit bicicleta. Aceasta a fost recuperată de la un localnic, din Cisnădie, care era deja cel de-al treilea cumpărător. „Thomas a sesizat poliţiei austriece faptul că, în cursul lunii noiembrie 2015, persoane necunoscute i-au sustras bicicleta din pivniţa unui imobil din oraşul Innsbruck. La jumătatea lunii februarie 2016, bicicleta a fost identificată pe raza judeţului Sibiu, mai exact în Cisnădie, în posesia unui localnic cercetat penal în prezent pentru tăinuire. Thomas a fost foarte încântat când l-am anunţat că am găsit bicicleta, fericit că a recuperat-o când se aştepta mai puţin. Este o bicicletă pe care a montat-o singur, o creaţie proprie aş spune, cu valoare şi sentimentală, dar şi financiară, preţul ei fiind undeva la aproape 10 mii de euro”, a declarat Claudiu Călinoiu, de la Serviciul Investigaţii Criminale.

Articole recomandate

Comments