Cum obtii cea mai delicioasa dulceata de capsuni. Ingredinetul pe care doar marile gospodine il cuno...

Poate ca multi dintre noi ne putem gandi ca dulceata de capsuni, cat si orice fel de dulceata, in general, este un preparat destul de simplu de facut. Cu toate acestea, exista cateva trucuri pe care trebuie sa le stim, daca vrem sa ne iasa o dulceata cu adevarat delicioasa, de care sa nu ne mai saturam! Iar in cazul dulcetii de capsuni, secretul este un ingredient special, ignorat de multi romani!

Mai precis, este vorba despre zeama de lamaie! Indiferent de ce fel de dulceata am pregati, acest ingredient atat de simplu nu trebuie sa ne lipseasca! In primul rand, zeama de lamaie este foarte utila deoarece va stabiliza gustul, iar la final, dulceata noastra nu va fi exagerat de dulce. De asemenea, ea ajuta si la pastrarea fructelor ferme si intregi, iar siropul va fi mai limpede si mai bine legat.

Dulceata de trandafiri, deliciul copilariei. Trucuri simple pentru a obtine un preparat parfumat si extrem de gustos

Ingredientul care nu trebuie sa lipseasca din dulceata

Pentru a pregati dulceata de cpasuni, tot ce ne trebuie este undeva intre 700 de grame si un kilogram de zahar, pentru fiecare kilogram de fructe. Totul depinde si de cat de dulci sunt capsunile folosite, in mod natural. Ele trebuie spalate bine, trebuie sa indepartam coditele, apoi le punem intr-un vas, alaturi de zahar.

Inghetata de capsuni cu lapte condensat. Deliciul garantat al verii

Apoi, totul trebuie pus la frigider vreme de cateva ore, iar odata ce fructele si-au lasat indeajuns de mult sirop, dulceata trebuie pusa la foc, pe aragaz. Cand incepe sa fiarba, trebuie sa avem grija sa nu uitam sa indepartam spuma. Acesta este si momentul in care trebuie adaugata zeama de lamaie. Mai departe, dulceata mai trebuie lasata sa fiarba vreme de 10 minute, dupa care o luam de pe foc, acoperim vasul cu un prosop ud si lasam totul sa se raceasca.

Apoi, vasul cu dulceata trebuie lasat in frigider vreme de 24 de ore, dupa care dulceata se fierbe din nou, vreme de 10 minute. Dupa ce se raceste putin, o putem adauga in borcane, iar la final ar trebui sa avem o dulceata delicioasa de capsuni!

Sursa text: Click.ro

Comments