Cum poti conserva alimentele in mod natural. Trucurile pe care le foloseau bunicii in bucatarie

Cum poti conserva alimentele in mod natural. Trucurile pe care le foloseau bunicii in bucatarie

Cum poti conserva alimentele in mod natural. Trucurile pe care le foloseau bunicii in bucatarie

Conservarea alimentelor, sfaturi din batrani

Aceste sfaturi si trucuri din batrani erau folosite de catre bunicii si inaintasii nostri, pentru a-si prepara, conserva si mentine alimentele in conditii optime. In trecut, oamenii foloseau diverse metode pentru conservarea alimentelor si mentinerea lor mai mult timp proaspete.

De asemenea, recurgeau la diverse trucuri in bucatarie, pe care orice gospodina ar trebui sa le cunoasca.

Salata libaneza de care nu te mai saturi. Reteta dupa care toti romanii sunt innebuniti

Iata care sunt aceste trucuri si sfaturi din batrani.

Carnea tare se fragezeste daca puneti la fierbere un praf de bicarbonat de sodiu sau putin otet in apa in care o fierbeti. De asemenea, prin inmuierea in otet inainte de fierbere. Carnea de vita batrana se fragezeste daca la fierbere se scoate spuma cu o paleta. Apoi se adauga pentru fiecare kg de carne cate o lingurita de alcool. Sau adaugati in apa clocotita cateva frunze de urzici.Carnea prea slaba se gateste mai bine daca o ungeti bine cu ulei inainte de a o pune la cuptor. Cea de gatit devine mai gustoasa, daca se tine inainte timp de cateva minute in apa clocotita.Carnea proaspata poate fi tinuta la frigider timp de cateva zile, daca o veti sara si asezona din belsug cu frunze de cimbru sau de salvie. Aceste mirodenii ajuta la conservarea carnii. Cotletul de porc capata un gust deosebit daca inainte de a fi gatit se introduce intr-un vas cu otet din vin, diluat cu apa si cu amestec de mirodenii. Carnea de pus in frigider sau congelator trebuie curatata de grasime, pentru ca aceasta sa nu capete miros de rancezeala.Sfaturi din batrani despre prepararea unor alimenteFicatul se mentine fraged daca se sareaza numai dupa ce a fost prajit, nu inainte. Salamul se pastreaza proaspat, daca se unge capatul taiat cu putin unt. Carnatii nu mai crapa in timpul prepararii, daca in prealabil sunt opariti in apa clocotita, timp de 2-3 minute. Chiftelele trebuie prajite la foc mic, deoarece la foc mare s-ar putea praji doar la exterior si interiorul sa ramana crude. Semnale ale corpului care prevestesc producerea unui atac vascular cerebral. La ce trebuie sa fii atent pentru a evita un AVCPrepararea si conservarea alimentelor in mod naturalPestele se curata mai usor de solzi si fara sa alunece din mana, daca inainte de curatare se tine timp de 10 minute intr-un vas cu apa calduta sau daca se sareaza inainte de curatare.Alimentele proaspete se pastreaza la adapost de lumina. Este recomandat ca legumele sa se consume cat mai proaspete, deoarece dupa 48 de ore legumele verzi isi pierd 80% din cantitatea de vitamina C.Supa de carne devine aurie, daca se adauga cateva coji curate de ceapa in ea, inainte de a da in clocot. De asemenea, supa din carne congelata va deveni mai limpede, daca veti adauga in ea cojile de la doua oua, spalate bine in prealabil. Supele prea tulburi pot deveni limpezi si daca adaugati in ele un albus batut spuma. Insa, dupa 15 minute se strecoara supa printr-o strecuratoare deasa. Daca ati adaugat prea multa sare in supa, puteti pune cateva felii de cartofi cruzi curatati. Acestia vor absorbi din surplusul de sare pe care il contine supa. Ciorbele afumate isi recapata gustul daca veti adauga in ele un cartof crud ras.Alimentul traditional al romanilor, scade nivelul de stres si este bogat in vitamine. Nu ai fi crezut cate beneficii are pentru sanatateTrucuri in bucatarieRacirea rapida a unei mancari fierbinti se face prin adaugarea vasului cu mancare in apa rece in care ati pus un pumn de sare.Vechimea oualor poate fi controlata prin introducerea acestora intr-o solutie salina, formata din 125 grame de sare la 1 litru de apa. Ouale de o zi se vor duce la fund. Cele de 2 zile ating fundul, cele de 3 zile se mentin cam la jumatatea distantei dintre fund si suprafata. Iar cele mai vechi de o saptamana plutesc la suprafata. Albusul de ou se bate mai repede si devine mai consistent, daca veti adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si o lingurita de zahar pudra. Ouale puse la fiert nu se mai sparg daca veti adauga o farfurioara rasturnata pe fundul vasului in care le fierbeti. Daca le adaugati in apa rece dupa fierbere se vor decoji foarte usor.Fructele mentionate in Biblie, adevarate remedii pentru trup. De ce trebuie sa le introduci in alimentatia taCum se conserva fructeleFructele se pastreaza proaspete si iarna, daca se asaza intr-o lada cu nisip. Fiecare fruct trebuie invelit in hartie, apoi asezat pe randuri si acoperiti fiecare rand de fructe cu nisip. Puneti lada la loc racoros.Frunzele de patrunjel si salata verde se mentin proaspete, daca dupa ce le-ati spalat si pus la uscat sunt presate intr-un borcan cu capac. De asemenea pot fi tinute intr-un vas inchis ermetic. Spanacul trebuie fiert direct in apa clocotita, pentru a-si mentine culoarea. Zarzavaturile vestezite isi revin daca sunt inmuiate in apa rece cu sare, cu putin otet sau zeama de lamaie si tinute asa cateva minute bune.Pachetele cu alimente, pe care le puneti in congelator, trebuie intai uscate pentru a evita lipirea acestora.Pentru a absorbi mirosurile neplacute din dulapuri, camarile pentru alimente sau bucatarie puteti folosi un vas cu carbuni de lemn pisati. Acestia au proprietatea de a absorbi mirosurile. Sau fierbeti intr-o oala apa in care ati adaugat otet. Si acesta are proprietatea de a neutraliza mirosurile.

sursa: Almanah Online

Comments