Cum prepari delicioasele chiftelute marinate. Copiii iubesc aceasta reteta: care este secretul

Cum prepari delicioasele chiftelute marinate. Copiii iubesc aceasta reteta: care este secretul

Cum prepari delicioasele chiftelute marinate. Copiii iubesc aceasta reteta: care este secretul

Ingrediente:

- 500 grame carne de vitel tocata

- 250 grame carne de porc tocata

- 2 morcovi rasi

- 2 cartofi fierti si pasati

- 2 cepe

- 1 felie paine (inmuiata intr-un castronel de lapte, cat sa o acopere)

- 2 oua

- 1 legatura marar tocata/taiata marunt

- sare si piper

- o cana faina pentru tavalitul chiftelelor inainte de prajire

- 50 grame ulei floarea soarelui pentru prajit

Ingrediente sos:

- 2 cesti de bulion

- 30 ml otet

- 3 catei usturoi

- 1 lingurita piper boabe

- 2-3 foi de dafin

- sare si piper (optional)

Mod de preparare

1. Intr-un castron larg amestecati carnea de vita cu cea de porc, cartofii pisati, ouale intregi, morcovii, painea inmuiata in lapte (dar scursa in palme de lapte), ceapa tocata marunt (eu o fac in blender pentru ca nu-mi place sa se simta in chiftea) si mararul tocat.

2. Luati in palmele umede putina cantitate de carne si dati forma chiftelelor (cat de mari le doriti, eu le fac cam cat podul palmei dar merg si mai mici). Dati-le prin faina inainte de prajire.

3. Pregatiti tigaia, incingeti uleiul si puneti la prajit chiftelele. Incercati sa nu le intoarceti pana nu s-au prajit putin, pentru ca riscati sa se sfarame.

4. Intr-o alta oala puneti la fiert pentru cinci minute bulionul cu otetul, foile de dafin, sarea si piperul. In castronul in care a fost bulion puteti pune putina apa sa-l curatati si in acelasi timp sa subtiati sosul. Spre final adaugati usturoiul maruntit.

5. Dupa ce sosul a fiert, adaugati si chiftelele si mai lasati-le inca 5 minute ca sa se patrunda cu aroma sosului.

6. Puneti in farfuri cu putina verdeata deasupra. Chiftelele marinate merg foarte bine cu un piure de cartofi sau de brocoli, un orez fiert sau cu paste fierte.

Sursa text: Click.ro

Comments