Cum sa contribui la starea de bine a angajatilor tai: 4 solutii eficiente (PUBLICITATE)

Cum sa contribui la starea de bine a angajatilor tai: 4 solutii eficiente (PUBLICITATE)

Cum sa contribui la starea de bine a angajatilor tai: 4 solutii eficiente (PUBLICITATE)


Orice manager isi doreste ca echipa de angajati sa se simta apreciata pentru munca depusa si, in schimb, acestia sa performeze la locul de munca. Insa, pentru ca acest lucru sa se intample, un manager bun trebuie sa stie ce masuri sa ia si care sunt cele mai bune strategii pentru ca angajatii sa se simta bine la munca.


Iata care sunt cateva dintre cele mai eficiente solutii in acest sens:


Ofera feedback echilibrat


Angajatii isi doresc sa stie care sunt task-urile la care se descurca cel mai bine, dar si ce pot face pentru a-si imbunatati abilitatile profesionale. Astfel, oferirea feedback-ului este una din cele mai simple metode prin care ii poti ajuta pe angajati sa se simta apreciati pentru munca depusa. Insa, este important si tipul de feedback pe care il oferi.


In primul rand, separa feedback-ul negativ de cel pozitiv si evita sa discuti cu angajatii despre esecuri si rezultate pozitive in aceeasi conversatie. Nu vei face nimic altceva decat sa ii derutezi si sa nu inteleaga mesajul. In al doilea rand, atunci cand oferi feedback, incearca sa vii si cu solutii de imbunatatire a abilitatilor, astfel incat acesta sa aiba mai multa validitate.


Ofera flexibilitate


Flexibilitatea la locul de munca poate imbraca mai multe aspecte. Poate fi vorba de faptul ca le permiti angajatilor sa lucreze dupa propriul program, in prima sau a doua parte a zilei, in functie de cand considera ca performeaza cel mai bine. De asemenea, poate fi vorba si de echilibrul pe care il oferi angajatilor pentru a-si gestiona cat mai bine viata profesionala si cea personala.


Flexibilitatea poate veni si sub forma beneficiilor pe care le oferi. De exemplu, un astfel de beneficiu poate fi oferirea de tichete de vacanta, astfel incat fiecare angajat sa poata pleca in concediu si sa se deconecteze de la grijile zilnice. Astfel, vei avea o echipa mai odihnita si mai motivata.


Arata-le cine le apreciaza munca


In timp ce recunoasterea rezultatelor pozitive poate ajuta la motivarea angajatilor, acest lucru isi poate pierde din valoare daca feedback-ul vine intotdeauna doar din partea managerului. Tine cont ca ar trebui sa le arati ca munca lor nu este apreciata doar de tine, ci si de colegi sau de clienti.


De exemplu, daca primesti un mail de la un client care iti povesteste despre experienta placuta pe care a avut-o cu un angajat, nu ezita sa impartasesti si cu persoana respectiva aceasta informatie. Astfel, va intelege mult mai bine impactul pe care il are munca sa in companie.


Ofera posibilitati de dezvoltare


Orice angajat isi doreste sa stie cum se poate dezvolta pe viitor, odata ce a inceput sa lucreze in companie. Iar atunci cand angajatorul este dispus sa discute cu fiecare despre ce posibilitati exista mai departe sau, mai mult decat atat, le ofera diferite oportunitati de dezvoltare, acestia se vor simti apreciati.


Aceste oportunitati pot fi cursuri de dezvoltare sau chiar diferite task-uri la locul de munca, care il vor ajuta pe angajat sa isi dezvolte abilitatile, astfel incat sa poata avansa in cariera.


Nu in cele din urma, incearca sa fii atent si sa cauti in mod activ oportunitati de a-ti recompensa fiecare angajat in parte. Nu ai vrea ca vreunul dintre ei sa se simta exclus. Insa, tine cont ca feedback-ul pe care il oferi trebuie sa fie cat mai personalizat pentru a avea efectul dorit. Totodata, nu uita sa oferi un echilibru intre viata personala si cea profesionala, sa fii flexibil si sa oferi posibilitati de dezvoltare in cariera.


Sursa foto: Shutterstock


Comments