Cum sa pastrazi mustul proaspat mai mult timp. Metode naturale de conservare

Cum sa pastrazi mustul proaspat mai mult timp. Metode naturale de conservare

Cum sa pastrazi mustul proaspat mai mult timp. Metode naturale de conservare

Mustul este bautura cea mai ravnita toamna, insa aceasta bautura nu rezista mult din cauza procesului de fermentatie. De aceea, pentre a putea pastra mai mult timp mustul va recomandam cateva metode naturale de conservare, prin care va veti putea bucura mai mult timp de gustul placut al acestei bauturi de sezon.

Cum sa prepari mustul

Se spala strugurii sub un jet de apa rece pentru a indeparta impuritatile, pesticidele si murdaria. Apoi li se indeparteaza frunzele si coditele, lasand doar boabele de struguri.

Daca nu exista o presa pentru struguri, boabele se pot zdrobi manual cu presa pentru cartofi sau cu mana, folosind manusi de bucatarie. Este important sa fie zdrobite cat mai bine pentru a elibera cat mai mult suc. Cea mai rapida varianta este cu o zdrobitoare speciala pentru struguri.

Dupa aceea, se pun boabele zdrobite intr-un tifon sau intr-o sita fina si se preseaza pentru a extrage sucul. Daca sucul este prea concentrat, se adauga apa pentru a ajusta densitatea si gustul. La nevoie se poate pune si zahar in functie de dulceata naturala a strugurilor. Se pune in sticle, cu dopul inchis doar pe jumatate si se pastreaza la frigider. Insa in aceasta stare se va pastra doar ciateva zile.

Cum sa-l conservi in mod natural

Pentru a-l putea pastra perioada mai lunga de timp puteti adauga o aspirina sfaramata in sticla cu must. De asememea, il puteti pastra in congelator.

O alta metoda care il va pastra pe o perioada lunga de timp este sa-l puneti pe aragaz la fiert. Il lasati sa dea intr-un clocot, apoi puteti fi siguri ca acesta nu va mai fermenta si va veti putea bucura de mult pe perioada lunga de timp.

Bautura traditionala de sezon, care combate oboseala. Are zeci de beneficii, pe langa faptul ca este gustoasa si pe placul tuturor

Comments