Cum se face cafeaua perfecta? Secretul a fost descoperit

Cum se face cafeaua perfecta? Secretul a fost descoperit

Cum se face cafeaua perfecta? Secretul a fost descoperit

Matematicieni si fizicieni si-au unit fortele pentru a stabili formula pentru obtinerea unei cesti perfecte de cafea, in cadrul unui studiu publicat in jurnaul stiintific Matter.

Dr. Jamie Foster, un matematician de la Universitatea Portsmouth, a lansat studiul dupa ce a stabilit ca doua shot-uri de espresso, facute in mod asemanator, pot avea gust diferit.

Echipa lui Foster a creat o teorie matimatica pentru a descrie procesul de extractie dintr-un singur graunte de cafea.

"Se spune ca daca vrei o cafea mai tare, trebuie sa rasnesti cafeaua cat mai mica", spune Foster. "Are sens, pentru ca boabele rasnite mai fin inseamna o suprafata mai mare a bobului expusa apei, ceea ce duce la obtinerea unei unui gust mai intens", scrie digi24.

Cu toate acestea, cafeaua a devenit mai "autentica" de la ceasca la ceasca cand s-au folosit mai putine boabe de cafea rasnite in graunte mai mari.

"Cand boabele sunt rasnite foarte fin, particulele mici creaza zone dense care nu mai permit apei sa circule", explica Foster. "Aceste zone se pierd pentru ca apa nu poate curge printre ele, extragand gustul".

Comments