Cum se face un CV online? Ghid pas cu pas

Cum se face un CV online? Ghid pas cu pas

Cum se face un CV online? Ghid pas cu pas

Pentru a fi selectat in fiecare dintre aceste etape, este necesar sa redactezi documentul care sa justifice dorinta ta de a progresa, prin binecunoscutul Curriculum Vitae intr-un format cat mai elevat. De asemenea, este indicat sa il mentii intotdeauna actualizat la zi insa foarte usor de personalizat in functie de domeniul vizat. Cu siguranta asul tau din maneca este sa stii cum se face un CV online, caci iti va fi de un real folos inclusiv daca te indrepti catre freelancing sau antrepenoriat.

Oricare este drumul profesional pe care il alegi, venim in ajutorul tau cu niste pasi esentiali de urmat pentru a ajunge la primele destinatii din aceasta calatorie: casutele de Inbox ale recrutorilor. Ca sa reusesti sa pui in practica aspectele teoretice care te recomanda drept un bun candidat si care stau la baza formarii tale, este important sa le pui in locul potrivit din CV.

Cum se face un CV online? Ghid pas cu pas

Pentru a porni la vanatoarea de joburi si, in cele din urma, sa te faci remarcat printre zecile sau sutele de aplicanti, este relevant sa ai un CV bine structurat si sintetizat, din care sa reiasa intocmai pregatirea ta. In continuare, vom vedea care sunt etapele pe care trebuie sa le bifezi pentru a te bucura de rezultat, si anume un CV complet si un prim interviu telefonic garantat:

Alege modelul de CV care ti se potriveste. In principiu, poti gasi sabloane simple, mai complexe sau in functie de domeniu. De regula, cele mai complexe inspira si profesionalism. Spre exemplu, daca te vezi lucrand in sectorul cultural sau in domeniul industriilor creative, un format modern de CV este exact ce ai nevoie pentru a te diferentia;Completeaza informatiile personale. Conditia principala prin care vei inspira incredere este reprezentata de corectitudinea datelor nominale si a celor de contact;Adauga informatii despre pregatirea ta academica. Baza formarii educationale si absolvirea ciclurilor de invatamant obligatorii si facultative construiesc o imagine de ansamblu in fata recrutorilor;Continua cu formarea profesionala. Orice stagiu de practica ai urmat si fiecare nivel de calificare pe care l-ai obtinut vor aduce un plus CV-ului tau;Mentioneaza competentele dobandite. Toate activitatile la care am luat parte, fie ele de voluntariat sau platite, ne pot recomanda, indirect, pentru anumite joburi. Gandeste-te ce atributii ai avut cel mai des si transpune-le in competentele pe care le-ai obtinut in urma lor;Adauga referinte. Recomandarile venite din partea fostilor angajatori le pot transmite recrutorilor nu doar ca esti un candidat potrivit pentru postul deschis, dar si un coleg de nadejde pentru intreaga echipa;

Odata ce ai parcurs toti acesti pasi, reordoneaza sectiunile dupa bunul plac. Acum nu-ti ramane decat sa descarci CV-ul si esti gata sa aplici unde iti doresti!

De ce este util sa iti creezi CV-ul online?

Manifestarea interesului pentru obtinerea unei burse de studii, a unui nou job, o reorientare in cariera sau chiar participarea in activitati internationale de voluntariat este sustinuta printr-un rezumat redactat pe masura. Potentialul tau poate fi mai mult decat mentionat, ci pus in valoare printr-un Curriculum Vitae raportat la niste modele de referinta. Tocmai de aceea este util sa stii cum se face un CV online.

Iata care sunt si avantajele:

Sabloanele de CV-uri au trecut de filtrul oamenilor de HR. Ele sunt structurate asa cum si-ar dori sa fie toate aplicatiile pe care le primesc de la potentialii candidati;Au un format vizual atractiv, in culori complementare, iar astfel poti jongla usor cu sectiunile completate;Au capacitatea de a reda informatiile esentiale de pe intreg parcursul educational si profesional in ordine cronologica;Contin cuvinte cheie relevante, pe care recrutorii le cauta pornind de la fisa postului;Ai modele de la care poti porni si vei economisi timp pentru redactare. Asa ca ai mai mult ragaz pentru aplicare, dar si sa te pregatesti pentru interviuri;Le poti crea si accesa oricand iti doresti, fiind mereu la indemana ta pentru o noua aplicare;In baza crearii unui cont sau asocierea cu unul deja existent, datele tale sunt in siguranta;Le poti personaliza foarte simplu in functie de rolul pentru care aplici.

Majoritatea platformelor de redactare a CV-urilor sunt gratuite, ceea ce inseamna ca nu presupune un consum de resurse financiare, iar timpul alocat acestei activitati este cu adevarat un castig pentru tine. Nu in ultimul rand, oricat te-ai grabi sa-l generezi, nu vei avea typos. Erorile de scriere, lungimea si formatarea sunt cele mai comune greseli regasite dintotdeauna in randul aplicantilor si sunt un criteriu important de departajare, spun specialistii. Astfel, daca ai in vedere aceste aspecte, tu ai toate sansele sa te pui intr-o lumina buna inca de la inceput!

Un lucru e cert. Printr-un CV in care te prezinti intr-un mod cat mai profi, vei reusi sa ajungi in vizorul celor mai cautati angajatori. Totodata, daca targetul tau nu este o companie, ci un rol in a carei descriere te regasesti, este de preferat sa ajustezi CV-ul in functie de jobul pentru care ai ales sa candidezi. Astfel, vei ajunge sa ocupi postul potrivit cunostintelor dobandite si abilitatilor bine slefuite, dar nu inainte de a exersa cum se face un CV online.

Comments