Cum se ingrijesc corect crizantemele in ghiveci. Reguli de baza pentru inflorirea completa

Cum se ingrijesc corect crizantemele in ghiveci. Reguli de baza pentru inflorirea completa

Cum se ingrijesc corect crizantemele in ghiveci. Reguli de baza pentru inflorirea completa

In primul rand, trebuie sa ai grija atunci cand cumperi astfel de crizanteme ca ele sa fie sanatoase, adica sa nu aiba frunze galbene sau boboci ofiliti. De cele mai multe ori, aceste crizanteme sferice la magazinele de specialitate se gasesc in ghivece prea mici si cu multe radacini, de aceea, daca nu beneficiaza de o udare regulata si consistenta, plantele au de suferit.

De preferat este sa cumperi o crizantema care are mai multi boboci viabili decat flori deschise, iar frunzele sa fie de culoare verde inchis.

Vrei sa ai muscate de invidiat in balcon? Urmeaza aceste sfaturi simple si ieftine, pentru o inflorire rapida

Imediat dupa ce ai cumparat sau ai primit o asemenea crizantema sferica este obligatoriu sa-i schimbi ghiveciul. Este necesar sa-i oferi un ghiveci mai mare decat cel anterior si un sol fertil, cu un drenaj bun. La transplantare, rupe din manunchiul de radacini care s-a format la baza ghiveciului, pentru a stimula o buna inradacinare in ghiveciul cel nou.

Dupa plantare este bine sa lasi timp de cateva ore ghiveciul cu o farfurie plina cu apa la baza, scrie adelaparvu.com. Udarea prin absorbtie va permite radacinilor sa se hidrateze mult mai bine decat daca ai uda planta pe deasupra. Mare atentie, cand spun udari abundente, nu inseamna ca solul trebuie sa musteasca in permanenta sau farfuria de la baza sa fie plina cu apa! Solul se lasa sa se usuce usor intre doua udari, dar niciodata sa se usuce complet! Pentru ca are nevoie de udari abundente, are nevoie sa-i aplici si un fertilizant care s-o ajute sa sustina inflorirea.

Pentru a beneficia de o inflorire indelungata, trebuie sa inlaturi si florile uscate pentru a stimula deschiderea celorlalti boboci formati.

Comments