Cum se intretin ustensilele de bucatarie din

Cum se intretin ustensilele de bucatarie din lemn. Daca nu faci asta risti sa te imbolnavesti

Uan din principalele probleme ale lingurilor de lemn sunt înegrirea și căpătarea unor mirosuri neplăcute. Asta pentru că sunt în contact permanent cu diverse alimente folosite la gătit. 

Este bine să folosești anumite linguri sau spatule pentru sosuri și ciorbe, și altele noi pentru cremele de prăjituri. Nu amesteca niciodată în crema de ciocolată cu lingura de lemn pe care ai folosit-o la sosul de ceapă. Izul greu de ceapă, usturoi sau condimente picante se păstrează multă vreme în ustensilele din lemn și trece în celelalte mâncăruri, dacă nu sunt curățate foarte bine, scrie Libertatea pentru Femei.

Gospodinele spun că pentru a menține ustensilele din lemn cât mai curate, indiferent că este vorba de o lingură sau de un făcăleț, este bine să fie unse cu ulei și „coapte” periodic la temperaturi ridicate.

Pentru asta trebuie încins cuptorul, lingurile se ung cu puțin ulei și apoi sunt puse pentru 2 sau 3 minute pe grătar, în cuptor. astfel microbii sunt distruși. Fibra lemnoasă se dilată la căldură și absoarbe uleiul, care previne deteriorarea ustensilelor în timp. După ce sunt folosite, ustensilele de lemn trebuie spălate imediat cu apă și detergent de vase. Ele nu trebuie băgate în dulap ude, ci trebuie lăsate câteva minute să se usuce la aer, pe un grătar.

Articole recomandate

Comments