Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare

Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare

Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare

Cea mai gustoasa fasole cu ciolan

Fasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea traditionala cu simplitatea bucatariei romanesti. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Nationala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totusi, exista un ingredient special care o face deosebit de gustoasa si anume.. chimenul!

De ce fasolea verde este mai sanatoasa decat cea galbena? Putine gospodine stiu care este diferenta

Ingrediente: 1 kilogram de fasole uscata (inmuiata peste noapte), 1 ciolan afumat, 2 linguri de ulei, 3 foi de dafin, 1 ceapa alba mare, 2 morcovi, 1lingura boia de ardei, 1 lingurita rasa de oregano, 1 lingurita seminte de coriandru macinate, 1 lingurita de chimen, 3 linguri de pasta de tomate, 1 lingura de miere, sare si piper.

Gatiti ciolanul la foc mic pana cand carnea se desprinde usor de os. Dupa fierbere, extrageti carnea din zeama de fiert si lasati-o sa se raceasca. Pastrati zeama rezultata, potrivit Cevabun.ro.

Reteta moldoveneasca de fasole batuta. Ingredientul care ii da un plus de savoare

In paralel cu ciolanul, fierbeti fasolea in apa fara sare pana cand boabele sunt pe jumatate fierte. Tocati ceapa si taiati morcovul in rondele. Caliti ceapa si morcovul in ulei, adaugati boiaua de ardei si lasati-le sa se rumeneasca usor. Fiti atenti sa nu le ardeti!

Adaugati carnea de ciolan, taiata in bucati potrivite, fasolea (fara apa in care s-a fiert) si acoperiti-le cu zeama rezervata de la fiertul carnii (asigurati-va ca fasolea are aproximativ aceeasi temperatura cu lichidul). Puneti pasta de tomate, o lingura de miere, frunzele de dafin, coriandrul macinat si chimenul, apoi lasati totul sa fiarba la foc mic pana cand toate ingredientele sunt bine gatite. Condimentati cu sare si piper.

Sursa text: Click.ro

Citeste si Cea mai delicioasa ciorba de fasole de post. Ingredientul secret care da tot gustul

Comments