Cum va fi vremea in Maramures in perioada 10 – 23 aprilie

Cum va fi vremea in Maramures in perioada 10 – 23 aprilie

Cum va fi vremea in Maramures in perioada 10 – 23 aprilie

Vremea va continua sa fie oscilanta pe durata urmatoarelor doua saptamani, cu intervale in care valorile termice vor fi incadrate in normele climatologice ale perioadei, dar si cu zile in care valorile termice vor scadea semnificativ, alaturi de precipitatii importante cantitativ, mai ales in data de 11 aprilie, precum si dupa 15 aprilie, arata prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 10 – 23 aprilie 2017, publicata luni, informeaza AGERPRES.

Prognoza de specialitate releva ca, in Maramures, prima saptamana va debuta cu o vreme mai calda decat in mod normal la aceasta data, media maximelor termice urmand sa atinga 18 grade. In zilele de 11 si 12 aprilie, temperaturile vor scadea treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va incalzi, astfel ca in data de 16 aprilie media maximelor va fi de 16 -- 17 grade.

La inceputul celei de-a doua saptamani, se va racori usor, apoi valorile termice vor fi din nou in crestere, mai accentuata la finalul intervalului de prognoza, atunci cand se vor inregistra, in medie, 22 de grade. Media temperaturilor minime va oscila, in prima jumatate a intervalului de prognoza, intre 1 grad si 4 grade, iar in cea de-a doua intre 4 si 6 grade. Vor fi conditii de averse aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si mai intense marti, 11 aprilie, si din nou dupa data de 15 aprilie.

Comments