Daimler investeste doua miliarde de dolari in China, pentru a produce modele electrice Mercedes-Benz

Daimler investeste doua miliarde de dolari in China, pentru a produce modele electrice Mercedes-Benz

Daimler investeste doua miliarde de dolari in China, pentru a produce modele electrice Mercedes-Benz

Producatorul auto german Daimler si partenerul sau chinez BAIC Motor intentioneaza sa investeasca aproape doua miliarde de dolari pentru modernizarea unei fabrici din China care va produce modele electrice Mercedes-Benz, pentru a face fata cererii in crestere, transmit DPA, Bloomberg si Reuters, informeaza AGERPRES.

”Noua fabrica va produce diverse modele Mercedes, inclusiv noile modele electrice, si va imbunatati capacitatea de productie a societatii mixte Beijing Benz Automotive Co”, se arata intr-un comunicat al Daimler si BAIC.

Anuntul vine dupa ce in ultimele saptamani miliardarul Li Shufu, presedintele grupului auto chinez Geely, a achizitionat discret o participatie de 9,7% in Daimler care, alaturi de parteneriatul cu BAIC are o alianta industriala pentru a dezvolta masini si camioane cu alianta Renault-Nissan – care detine 3,1% din Daimler.

Luni, Li Shufu ar urma sa discute cu sefii Daimler la Stuttgart si spera sa se intalneasca cu oficiali guvernamentali germani la Berlin, au declarat surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Autoritatile de la Berlin au declarat ca nu este nevoie sa ia masuri in urma achizitiei Geely, nici in privinta reglementarilor privind concurenta si investitiile straine.

”Este o decizie a companiei. Datorita caracterului investitiei – o participatie minoritara – nu este necesar sa actionam”, a afirmat un purtator de cuvant al Guvernului german.

Geely a anuntat ca vrea o alianta cu Daimler, care dezvolta vehicule electrice si autonome, pentru a raspunde provocarilor de la noile rivale, cum ar fi Tesla si Uber.

China este cea mai mare piata auto din lume, inaintea SUA.

In Romania, Daimler are doua unitati de productie, in Cugir si Sebes.

The post Daimler investeste doua miliarde de dolari in China, pentru a produce modele electrice Mercedes-Benz appeared first on ZiarMM.

Comments