Dar si Har. Ion Lazarenco Tiron, singurul om din lume care a reusit traversarea a sapte stramtori de pe intreg globul din prima incercare: Am invatat sa inot de

Dar si

Dar si Har. Ion Lazarenco Tiron, singurul om din lume care a reusit traversarea a sapte stramtori de...

Ion Lazarenco Tiron se identifică cu  performanțe extraordinare la înot, având o serie de performanțe uluitoare în domeniu. Însă nu acest lucru este cel care sare prima dată în ochi, ci modul în care a ajuns să facă aceste performanțe și motivația sa. 

Moldoveanul își dorește să dea un exemplu, să ajute copiii nevoiași și să contribuie la conștientizarea faptului că planeta oferă oamenilor tot ce au nevoie.

”De mic copil fac sport. Am zis că prin sport am ieșit din sărăcie, am ales un drum mai corect. Am creat asociația Sportul Unește pentru că sportul n-are politică, n-are nimic. Mă duceam la mare și mă duceam în apa rece să îmi treacă durerile. Mai înotam un pic, m-am dus pe YouTube să văd cum se înoată corect. Eu am învățat de pe YouTube să înot. Totul aparține planetei. Planeta are de toate pentru toți. Și am zis că vreau să sensibilisez oamenii, am început proiectul ăsta, să unesc oamenii. Pe 11 februarie m-am învățat a înota, pe malul bazinului. M-am învățat trei luni de zile și am mers și am înotat 240 de kilometri pe Nistru” a spus uimitorul sportiv, care s-a apucat de înot la 35 de ani.

”Noi nu înțelegem un lucru. Noi aruncăm în apă, dar de acolo mâncăm pește. Totul e un organ care respiră. Așa și pe malul mării, vezi câte găsești. Și am decis să merg internațional. Receptivitatea în străinătate a fost cu mult mai mare. De 14 ani fac ajutoare în Republica Moldova. Am dus peste 100 de tone de ajutoare. Și am înțeles că trebuie mai mult, să mai fac ceva. La noi e ceva fundamental greșit. Invidia, răul învinge binele. De ce? Suntem bolnavi de materie primă, iPhone, iMac, numa ai” a continuat Ion Lazarenco Tiron.

Comments