DATORII – Consiliul Judetean plateste datoriile lasate de Centrul “Pentru Voi”

DATORII – Consiliul Judetean plateste datoriile lasate de Centrul “Pentru Voi”

DATORII Peste 365.000 mii lei. La atât se ridică cuantumul datoriilor pe care le va plăti Consiliul Judeţean Maramureș în numele Centrului Județean de Consiliere și Formare profesională “Pentru Voi”.

DATORII Instituția cu pricina era până nu demult una care acționa ca furnizor autorizat de formare profesională a adulţilor și care la debutul activității îşi propunea să răspundă cu promptitudine şi seriozitate mobilităţii continue a pieţei muncii locale dar şi europene.

La începutul acestui an, însă, din motive mai puțin cunoscute, centrul şi-a încetat activitatea, dar a lăsat în urmă datorii deloc neglijabile. Unele dintre ele exigibile, motiv pentru care Consiliul Județean trebuie să le achite. Așa se face că aleșii județului au aprobat aproape cu unanimitate proiectul care prevede plata acestora.

Au cerut în schimb garanții că în perioada imediat următoare vor fi identificați vinovații pentru această situație și vor și răspunde pentru ea.

În replică, Gabriel Zetea președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că ” în urma raportului de încetare a activității centrului s-a efectuat un audit intern al CJ care a reliefat câteva disfuncţionalități în timpul exercitării contractului celor aflați la conducerea centrului, dar și o serie de datorii (între care salarii, restante la bugetul la stat pe care trebuie să le plătim), motiv pentru care am cerut o verificare amănunțită din partea Curții de Conturi, urmând ca în funcție de ce stabilesc aceste controale să luăm și măsuri împotriva celor care se fac vinovați de un prejudiciu”.

Potrivit raportului de specialitate întocmit datoriile înregistrate de centru sunt în valoare 365.376,94 lei din care cea mai mare parte, peste 133.000 lei o reprezintă dobânzi și penalități la întârziere.

sursa foto

Comments