De ce cafeaua reincalzita nu are un gust bun. Explicatiile specialistilor

De ce cafeaua reincalzita nu are un gust bun. Explicatiile specialistilor

De ce cafeaua reincalzita nu are un gust bun. Explicatiile specialistilor

Sa savurezi o ceasca de cafea dimineata sau intr-o pauza la birou este unul dintre momentele tale preferate de rasfat. Daca vrei sa te bucuri de acelasi gust al cafelei, fara sa ai parte de o experienta neplacuta, renunta la obiceiul de a o reincalzi.

Alternative la consumul de cafea prin care iti poti creste energia in mod sanatos. De ce le recomanda specialistiiDe ce cafeaua reincalzita nu are un gust bun

Potrivit specialistilor, reincalzirea cafelei ii da un gust amar. Inainte ca boabele de cafea sa fie prajite, ADN-ul lor este format din acizi si compusi care atunci cand sunt incalziti, devin amari.

Cafeaua contine in mod natural compusi volatili, acizi clorogenici. Acestia determina gustul si mirosul unei cesti de cafea. Prin intermediul procesului de prajire, acizii clorogenici sunt descompusi in acid chinic si acid cafeic. Atat acidul chinic, cat si acidul cafeic au un gust amar si pronuntat.

,,Atunci cand reincalzesti cafeaua in cuptorul cu microunde, eliberezi mai multi dintre acesti compusi care pot avea un gust astringent si amar", a declarat Natalie Alibrandi, cercetator in domeniul alimentar.

In momentul in care cafeaua este reincalzita, compusii volatili se descompun mult mai usor. Astfel, gustul si aroma deosebita a cafelei dispar. Asadar, in ceasca de cafea vei resimti componentele mai amare ale cafelei, ramase in urma procesului de incalzire.

Dupa ce ora e recomandat sa nu mai consumi cofeina pentru un somn odihnitor, sfaturile specialistilorToate tipurile de cafea prajita devin amare daca sunt reincalzite

Cele patru tipuri de prajire a cafelei sunt prajirea usoara, care ofera boabelor un gust aromatic, cu note de fructe.

Prajirea medie ofera un gust mai bogat, cu mai multa dulceata cafelei si un miros puternic.

Prajirea medie-intensa a boabelor vine cu arome profunde de nuci si un gust dulce-amarui.

Prajirea intensa determina un gust pronuntat de amaraciune al boabelor si o senzatie grea in gura.

Fiecare tip de cafea prajita va avea un gust mai amar atunci cand este reincalzita, pana la un anumit punct.

Citeste continuarea aici

Ce sa amesteci in cafeaua de dimineata ca sa slabesti vazand cu ochii

Comments