De ce este gandirea negativa o dependenta extrem de periculoasa. Cum poti sa o depasesti

De ce este gandirea negativa o dependenta extrem de periculoasa. Cum poti sa o depasesti

De ce este gandirea negativa o dependenta extrem de periculoasa. Cum poti sa o depasesti

În mod ciudat, gândurile negative sunt rostogolite de cele mai multe ori. De ce preferă persoanele să se gândească numai la scenarii negative? Psihologii au câteva răspunsuri și soluții pentru a schimba aceste obiceiuri.

Specialiștii în psihologie susțin că persoanele se întorc des la situațiile negative în speranța că se vor raporta altfel la ele. Încearcă să rescrie trecutul într-o altă formă, mai acceptabilă și nu atât de negativistă. Ceea ce nu este un lucru rău. Cu cât identifici mai bine sursa unei probleme, cu atât mai repede o poți rezolva, potrivit Psychology Today.

De ce rămân prinși oamenii în gândirea negativă

Ca orice durere sau experiență negativă, apar la pachet o serie de sentimente inconfortabile. Ca răspuns la sentimentele pe care multe persoane nu vor să le simtă, mintea preia controlul și le îndrumă într-o direcție mai familiară, mai ușor de gestionat. Mintea va alege întotdeauna să se "gândească" la o senzație, decât să o experimenteze direct.

Experiențele negative reprezintă și o modalitate de a păstra în memorie povestea personală a fiecăruia. Oamenii, spun psihologii, sunt profund atașați de poveștile care implică suferință. Cu alte cuvinte, își iubesc durerea.

Dacă s-ar șterge cu buretele unele amintiri, fie ele și dureroase, atunci s-ar șterge și o parte din personalitatea fiecăruia, din identitatea lui.

Care sunt soluțiile propuse de psihologi

Cea mai bună soluție este conștientizarea, susțin psihologii. Atunci când vin gândurile negative, e bine să le conștientizezi, să nu intri în panică și să știi că acestea sunt la fel de naturale ca amintirile frumoase din viață.

Pe de altă parte, atunci când treci printr-o stare în care te simți fără speranță, e bine să nu negi și să accepți acest lucru. Doar așa vei putea trece mai departe.

Un alt exercițiu eficient e să reușești să-ți îndrepți atenția de la a te gândi la problemă la a o simți cu adevărat. Identifică zonele din corp afectate de această problemă și încearcă să treci, în mod tangibil, peste.

Și, nu în ultimul rând, învață să ieși cu curaj dintr-o situație care te apasă. Întrebă-te ce ar fi să treci peste și să vezi ce se întâmplă. În multe cazuri, funcționează mai bine decât ai crede.


Fanatik.ro

Viorica Dancila a GAFAT din nou. Greseala facuta in sedinta de guvern, de fata cu toti ministrii

Fanatik.ro

Sondaj DEVASTATOR pentru PSD. La cat a ajuns partidul lui Dragnea. Ce scor va lua Rares Bogdan la europarlamentare

Stirile PRO TV

Elevă de 19 ani, stropită cu kerosen și arsă de colegii de la școală. Motivul crimei

Comments