De ce faceau femeile din trecut baie in vin si cum se trata pe vremuri isteria. Ce alte intrebuintar...

Trandafirul

Aceasta floare, considerata in zilele noastre floarea indragostitilor, ce se ofera in semn de pretuire fata de o persoana draga, in trecut avea si alte intrebuintari.

In perioada Evului Mediu se practica masarea cu ulei de trandafiri a soldurilor femeilor insarcinate. Se spune ca astfel avea sa li se usureze durerile nasterii.

Regina Cleopatra l-ar fi sedus pe Marc Antoniu acoperind podeaua pe care a calcat acesta cu petale de trandafiri. Iar imparatul roman Nero folosea petale de trandafiri la fiecare baie pe care o facea.

Uleiul de trandafiri este un excelent tonic pentru pielea matura si imbatranita, hidrantand-o foarte bine. De asemenea, acesta este folosit si in aromaterapie cu succes. Deoarece mirosul de trandafiri te scapa de anxietate, iti da o stare de bine, te relaxeaza si te umple de iubire.

Ce este apa de trandafiri. Ce beneficii are si cum se prepara acasa acest elixir al frumusetiiLamaia

Aceste fructe erau cunoscute in vremea lui Alexandru cel Mare sub denumirea de "merele aurii". Erau considerate fructe foarte pretioase, pe care si le ofereau in dar regii. In Egiptul antic, lamaia era folosita pentru tratarea intoxicatiilor alimentare.

In timp ce in Roma antica, femeile foloseau lamaia pentru a-si deschide culoarea la par, deoarece parul blond in aceea perioada era la mare cautare. Era un privilegiu sa te nasti cu parul blond, iar cei ce nu-l aveau foloseau sucul de lamaie. Acesta reactioneaza puternic la razele solare, astfel a devenit o solutie pentru deschiderea culorii parului in perioada verii.

Pe vremea regelui Ludovic al XIV-lea, lamaia era folosita de curtezane pentru a-si inrosi buzele in mod natural. In tarile arabe era folosita pentru curatarea si albirea dintilor, iar din sucul de lamaie amestecat cu zahar se facea o pasta cu ajutorul careia femeile se epilau.

Ceaiul verde

Acesta ocupa un loc special in cultura poporului chinez, inca din cele mai vechi timpuri. In secolul al V-lea, in China, acesta era supranumit "spuma jadului lichid."

Pe langa beneficiile pe care le aduce sanatatii in urma consumului, ceaiul verde mai era folosit si pentru infrumusetare, avand efect de lifting, de netezire a pielii si pentru fermitatea acesteia. Si pe buna dreptate, deoarece acest ceai are puternice efecte antioxidante, ce lupta impotriva radicalilor liberi.

De asemenea, are efecte antiinflamatorii si are proprietatea de a reduce inflamatia pielii. Acest renumit ceai estompeaza ridurilor fine si ajuta la calmarea cuperozei, a dermatitei de contact si alergice.

Musetelul

Aceasta planta medicinala, extrem de renumita, a fost folosita in epoca victoriana pentru tratarea femeilor care sufereau de isterie. De-a lungul epocilor, femeile cu parul blond au folosit florile de musetel pentru a da o nuanta mai deschisa parului, clatindu-l cu infuzie de musetel.

Musetelul contine o substanta antiinflamatorie puternica. De aceea este recomandat pe langa clasicul ceai, pentru consum in cazul diverselor afectiuni, precum pentru raceli sau durerile de stomac. Dar si pentru calmarea pielii foarte uscate si sensibile. Mai poate fi folosit si pentru tratarea tenurilor afectate de puncte negre.

Salvia

Acestei plante i se atribuiau proprietati magice. Este considerata o planta sacra si este renumita din cele mai vechi timpuri. A fost folosita atat pentru a vindeca, cat si in ritualurile religioase.

Amerindienii o ardeau pentru purificare si vindecarea de orice boala, deoarece bolile erau socotite de catre acestia, afectiuni spirituale. Astfel, prin arderea salviei in cadrul unor ritualuri, duhurile necurate erau alungate si astfel si boala era vindecata.

Uleiul de salvie distruge bacteriile si microbii. De aceea in trecut, cand nu existau frigidere, era folosita pentru conservarea carnii, deoarece impiedica alterarea acesteia.

Salvia este excelenta pentru regularizarea secretiei de sebum, regenereaza celulele pielii si distruge bacteriile responsabile cu mirosul neplacut din gura.

O baie cu salvie amestecata cu ovaz va calma pielea iritata si va ajuta la echilibrarea excesului de sebum din piele, tratand acneea.

Strugurii

Beneficiile strugurilor se cunosc din cele mai vechi timpuri. In secolul al VII-lea, regina scotienilor, Maria Stuard, facea baie in vin pentru a beneficia de puternicele proprietati antioxidante ale acestei licori.

In Franta, care este renumita pentru intinsele zone viticole, secole la rand, culegatorii de struguri aveau cele mai fine maini si asta datorita proprietatilor emoliente pe care le au acestia.

Masajul cu struguri era un moft al doamnelor din trecut care doreau sa aiba pielea fina si sa si-o mentina tanara. Amintim, de asemenea, de beneficiile consumului de struguri negri. Atentie, acestia se consuma cu coaja si cu samburi pentru a va bucura de efectele extraordinare ale acestora, nu doar ale pulpei de strugure.

Bautura care incetineste procesul imbatranirii. Contine o planta sacra, folosita in ritualurile religioase

sursa Almanah Online

Comments