De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza si smantana. Preferata milioanelor d...

Doctorul Virgiliu Storescu, cunoscut pentru expertiza sa in nutritie si sanatate, ne impartaseste perspectiva asupra acestui fel de mancare traditional, aruncand lumina asupra beneficiilor si posibilelor aspecte negative pentru sanatate asociate consumului de mamaliga cu branza si smantana.

Cu o istorie bogata si radacini adanci in cultura romaneasca, mamaliga cu branza si smantana este unul dintre cele mai indragite feluri de mancare. Pregatit din faina de porumb fiarta in apa cu sare si servit alaturi de branza, telemea sau urda, cu smantana, acest preparat simplu si delicios a fost intotdeauna un punct de reper al gastronomiei noastre.

Cu toate acestea, dr. Virgiliu Stroescu ne invita sa privim dincolo de gust si sa ne concentram asupra potentialelor riscuri pentru sanatate. Acesta atrage atentia asupra continutului de colesterol din produsele de origine animala, precum branza si ouale, subliniind ca un consum excesiv poate avea efecte negative asupra sanatatii cardiovasculare.

Reteta de la manastire pentru laptele auriu, remediul antic impotriva racelii, insomniei si problemelor pielii

,,Este un preparat gustos, dar hai sa analizam putin. Cea mai mare otrava a organismului, a planetei noastre este colesterolul, ii spune ciclopentanoperhidrofenantreno, este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase. Deci, asta cand se sparge un vas, vine colesterolul si il repara. Din el se face vitamina D, din el se fac toti hormonii, steroizii, dar are un lucru, in cantitati mici, ficatul face exact cat trebuie.

Deci, mie imi face colesterolul cat trebuie, insa atunci cand vine cineva si imi baga o friptura, din care da colesterol si de la o vaca si atunci imi creste colesterolul. Laptele, branza, ouale, toate produsele de origine animala au colesterol in timp ce produsele vegetale nu au colesterol si au fibre vegetale care sunt formidabile", a declarat medicul Virgiliu Stroescu.

De asemenea, medicul a subliniat si impactul negativ al conservantilor utilizati in industria alimentara, cum ar fi nitritii, care sunt folositi pentru a extinde durata de viata a produselor. Chiar daca aceste substante par sa ofere beneficii, dr. Stroescu mentioneaza ca ele au si diverse riscuri asociate, scrie DivaHair.

Ce probleme dentare mostenesc copiii de la parinti. Un stomatolog explica

,,Daca o lasi 10 ore se innegreste. De ce salata se vestejeste dupa patru zile si carnea atat de repede? Ei, carnea rosie are in mijloc un nucleu de fier si fierul cu oxigenul face o substanta neagra la culoare. Ca sa se opreasca sa nu fie altfel la culoare se pun nitriti, care e exact ca formolul.

Cu ajutorul acestor nitriti carnea ramane la fel la culoare. Daca pui nitriti iti sta asa trei zile. Ei, nitritii astia cand intra in noi, nu mai putrezesc mortii. Nitritii favorizeaza cancerul, acestia impreuna cu aminoacizii sunt cancerigeni", a mai spus medicul.

Rugaciunea care face minuni in Postul Pastelui, dezvaluita de un parinte de la Muntele Athos

Comments