De ce mucegaieste bulionul. Ingredientul pe care ar trebui sa il EVITI pentru a nu face floare

De ce mucegaieste bulionul. Ingredientul pe care ar trebui sa il EVITI pentru a nu face floare

De ce mucegaieste bulionul. Ingredientul pe care ar trebui sa il EVITI pentru a nu face floare

Greseli frecvente atunci cand preparati bulionul

Pentru a avea un bulion care sa tina peste iarna, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi utile atunci cand il preparati sau il depozitati. Multe gospodine fac o serie de greseli majore atunci cand pregatesc bulionul de rosii. Abia cand folosesc bulionul la mancaruri observa ca acesta nu a iesit atat de bun pe cat sperau. Pasta de tomata facuta in casa poate prinde o floare de mucegai deasupra si poate avea un miros greu. Drept urmare, este important sa tineti cont de anumite trucuri pentru a avea un preparat gustos si cu o valabilitate mai mare.

Bulion traditional romanesc. Reteta originala de pasta de rosii recomandata de Radu Anton RomanTrucuri pentru un bulion fara mucegai

1. Folositi rosii carnoase

Rosiile pe care le puneti la bulion nu trebuie sa fie nici verzi, dar nici prea coapte sau zemoase. Bulionul iese delicios daca este preparat din rosii carnoase. Daca tomatele au parti putrezite, mucegaite sau alterate, acestea trebuie indepartate. Rosiile compromise pot duce la formarea mucegaiului si la scaderea duratei de valabilitate a bulionului.

2. Nu puneti sare iodata

Un alt aspect important pentru conservarea bulionului este tipul de sare folosit. Utilizati sare neiodata, speciala pentru muraturi. Sarea iodata poate cauza mucegairea bulionului.

3. Raciti treptat bulionul

Dupa ce bulionul a fost pus in sticle, acestea trebuie sa stea la loc cald, acoperite cu prosoape, pentru a se raci treptat. Racirea brusca poate reduce timpul de pastrare al bulionului. Dupa cateva zile de la preparare, verificati daca pulpa s-a separat si s-a depus in partea de jos a sticlei. Daca acest lucru nu s-a intamplat, bulionul s-ar putea sa fermenteze si sa se strice.

4. Evitati adaugarea zaharului sau conservantilor

In bulion nu se adauga zahar sau conservanti. Aceste ingrediente pot influenta negativ durata de pastrare a bulionului si pot duce la formarea mucegaiului.

5. Sterilizati sticlele

Sticlele in care se depoziteaza bulionul trebuie spalate si sterilizate bine inainte de utilizare. Acestea pot fi oparite cu apa fierbinte sau tinute la cuptor pe o tava metalica. Sticlele trebuie sa fie complet curate pentru a preveni mucegairea bulionului.

6. Adauga uleiului de floarea-soarelui

Pentru a preveni formarea mucegaiului, turnati deasupra bulionului din fiecare sticla o lingura de ulei de floarea-soarelui. Uleiul va forma un strat protector care va impiedica contactul bulionului cu aerul.

Reteta traditionala de bulion de rosii

IngredienteIata ce ingrediente sunt necesare pentru reteta traditionala de bulion de rosii:

- 6 kg de rosii carnoase- 3 lingurite de sare grunjoasa, neiodata- 2 frunze de telina- 1 bucata de hrean

Mod de preparare

Spalati bine rosiile sub jet de apa rece, inlaturati partea alba si taiati-le in sferturi. Dati-le prin masina de tocat, indepartand cojile.

Turnati sucul obtinut intr-un vas mare cu fund gros si fierbeti-l la foc mediu timp de aproximativ o ora. Adaugati frunzele de telina si bucata de hrean pentru aroma.

Lasati bulionul sa fiarba pana cand obtine o consistenta densa, nu foarte fluida, dar nici extrem de groasa.

Scoateti frunzele de telina si bucata de hrean si lasati bulionul sa se raceasca.

Puneti bulionul in sticle curate si sterilizate, adaugand deasupra o lingura de ulei de floarea-soarelui.

Inchideti sticlele cu capace si puneti-le intr-un vas mare, acoperite cu un prosop. Adaugati apa pana aproape de gatul sticlelor si fierbeti-le timp de 30 de minute.

Dupa ce s-a terminat procesul de fierbere, acoperiti sticlele si lasati-le sa se raceasca treptat.

Urmati aceste sfaturi si veti obtine un bulion de rosii delicios si rezistent, gata sa fie folosit in preparatele preferate pe tot parcursul iernii.

Sursa text: Click.ro

Comments