De ce nu este bine sa asezi carnea de pui langa alte alimente din frigider

De ce nu este bine sa asezi carnea de pui langa alte alimente din frigider

De ce nu este bine sa asezi carnea de pui langa alte alimente din frigider

Carnea de pui este un aliment extrem de consumat la noi in tara, dar si in alte zone ale lumii. Totodata, ea este inclusa in categoria carnurilor sanatoase si foarte usor de preparat.

Totusi, pentru a fi un aliment benefic pentru organism, el trebuie depozitat intr-un loc sigur. Majoritatea gospodinelor pun carnea de pui in congelator, printre alte alimente. Gresit, spun specialistii.

Riscurile la care te expui daca pui carnea de pui langa alte alimente

Gabriela Isopencu, de la Facultatea de inginerie chimica si biotehnologii, a vorbit despre pericolele la care se expun persoanele care pun carnea de pui langa alte alimente la congelator.

Cel mai mare risc ar fi contaminarea cu Salmonella. Potrivit expertilor, temperatura de -20 de grade de la congelator nu omoara bacteriile precum salmonela si listeria.

Astfel, legumele, de exemplu, se pot infesta. Prin urmare, preferabil este ca alimentele sa fie asezate separat, in rafturi separate si in pungi bine izolate.

,,Salmonela si Bacteria Listeria rezista si la congelator"

Gabriela Isopencu a precizat ca salmonela si listeria, cele doua bacterii care pot produce infectii grave, rezista la congelator. Mai mult, acestea se pare ca prefera mediul rece in detrimentul mediului cald.

"Este o carne de gaina. Asta este verdeata care a stat langa gaina si daca vedeti verdeata s-a infestat mult mai repede de la gaina. Dau un exemplu ca nu trebuie sa le amestecam in congelator, sa le punem cat mai separat, in rafturi separate si in pungi bine izolat.

(...) Minus 20 de grade, sigur ca da, rezista sporii foarte bine, rezista de-a lungul saptamanilor, lunilor. Salmonela e bine la congelator si listeria rezista si mai mult la congelator ca acolo le place, in mediul rece", a dezvaluit specialista.

SURSA

Comments