De ce NU este bine sa speli carnea de pui inainte s-o gatesti

De ce NU este bine sa speli carnea de pui inainte s-o gatesti

De ce NU este bine sa speli carnea de pui inainte s-o gatesti

Ce poate fi rau in a curata carnea de pui inainte de a o introduce in cuptor? Faptul ca risti sa imprastii bacteriile de pe ea in chiuveta, pe ustensilele de gatit si chiar pe frumosul tau sort de bucatarie: nu e asa ca tocmai am oferit o directie nedorita basmului tau culinar?

Contaminarea cu bacteriile care se regasesc pe carnea de pui (Salmonella sau Campylobacter) se numara printre principalele cauze ale toxiinfectiilor alimentare grave din Marea Britanie, iar cercetatorii de la Food Standards Agency au facut o descoperire alarmanta: aceea ca doi din cinci bucatari obisnuiesc sa spele carnea de pui inainte de a o gati, contribuind astfel la raspandirea libera a bacteriilor in jur si la contaminarea ulterioara cu ele, proces care poarta numele de aerosolizare!

Nu numai ca ceea ce faci este periculos, dar se poate dovedi si complet inutil! Bacteriile care ,,misuna" libere pe puiul tau vor fi oricum ucise atunci cand sunt preparate la foc, deci nu ai niciun motiv sa te ingrijorezi din cauza lor si, din anxietate, sa le salvezi oferindu-le gazduire in chiuveta ta.

Comments