De ce se inmoaie muraturile. Secretul care le va pastra tari si crocante. Sfaturi utile pentru toate gospodinele

De ce se inmoaie muraturile. Secretul care le va pastra tari si crocante. Sfaturi utile pentru toate gospodinele

De ce se inmoaie muraturile. Secretul care le va pastra tari si crocante. Sfaturi utile pentru toate...

De retinut este faptul ca dupa ce muraturile au fost oparite, acestea nu mai trebuie sa fie atinse cu mana, pentru a nu le contamina cu bacterii, in caz contrar acestea se pot altera repede. Se va folosi doar o lingura de lemn bine spalata si oparita. In caz contrar riscati ca acestea sa se inmoaie, fiind contaminate cu bacterii, care le vor afecta.

De ce se ingalbenesc si devin amari castravetii. Trucuri pentru o recolta sanatoasa si bogata

Publicatia ,,Bon Appetit" a publicat o lista intocmita de editorul culinar Dawn Perry, cu cele mai frecvente greseli pe care le facem in pregatirea muraturilor:

1. Le indulcim prea mult

"Muraturile trebuie sa fie acre si sarate, nu dulci", precizeaza Perry, adaugand ca nu este nimic in neregula daca punem zahar, insa trebuie urmarita cu atentie reteta: unele retete presupun mai mult de un sfert de cana de zahar. 2. Punem prea mult otet

Daca folositi doar otet pentru compozitia muraturilor, gustul lor va fi prea ascutit si intepator, avertizeaza Perry. "Alegeti o reteta care include si apa", mai spune acesta.

Consumul de muraturi, INTERZIS persoanelor care sufera de aceste afectiuni

3. Compozitia pentru muraturi inseamna mai mult decat apa, sare, zahar sau otet

Tehnic, ingredientele sunt apa, sarea, zaharul sau otetul, insa Perry sustine ca, pe langa ingredientele esentiale, ar fi recomandata adaugarea catorva condimente. ,,Semintele de mustar, bucatile de ardei sau frunzele de dafin sunt arome clasice. Dar nu va limitati. Adaugati menta sau busuioc sau orice gasiti in gradina. De asemenea, ganditi-va de doua ori inainte sa folositi otet rosu: muraturile dumneavastra vor iesi roz", sfatuieste editorul, conform adevarul.ro.4. Folosim aceeasi procedura pentru toate legumele

Unele legume, cum ar fi cele crocante, precum morcovii, trebuie fierte putin inainte sa fie puse la murat. Altele, precum castraveciorii, nu trebuie prefierti inainte sa fie pusi in saramura. Trebuie sa va ganditi, de asemenea, si la mancarurile cu care planuiti sa consumati muraturile. Daca faceti o salata, puteti sa taiati morcovii in felii subtiri si nu mai este nevoie sa-i fierbeti. Daca va ganditi sa serviti un platou cu muraturi intregi, veti vrea sa fierbeti mai mult morcovii, ca sa nu fie foarte crocanti.

Greseala pe care o facem toti, an de an, cand punem varza la murat. Cand trebuie preparata

5. Punem tipuri diferite de legume in acelasi borcan

"Fiecare leguma trebuie murata cu legume de acelasi fel, altfel isi vor schimba culoarea, chiar si gustul. De exemplu, sucul lasat de varza rosie sau de ceapa rosie nuanteaza si restul legumelor. Apoi, unele legume, mai delicate, cum este ceapa, se mureaza mai repede decat ridichile sau morcovii", spune Perry. In plus, fiecare tip de leguma murata ar trebui sa fie savurata pentru propria savoare, lucru pe care il pierdem atunci cand muram legumele la gramada, uneori si impreuna cu anumite fructe. 6. Nu facem destula saramura

Se poate intampla sa punem legumele in borcan, sa le pregatim atent, apoi sa turnam saramura si sa realizam ca nu ne ajunge. ,,Masurati atent si asigurati-va de la bun inceput ca aveti suficienta saramura pentru cantitatea de muraturi", marturiseste specialistul.7. Incepem sa le mancam prea repede

"Nu presupuneti ca produsul dumneavastra va fi gata in trei zile. Unele se fac mai greu. Verificati-le, totusi, din cand in cand. Nu le lasati nici prea mult, caci se vor inmuia sau se vor oteti. Gustati-le si alegeti cel mai potrivit moment pentru a le servi", mai spune Perry.

Otrava pentru organism: Muraturile pot provoca cancer. Ce sa nu mai pui niciodata in ele

Comments