DE INTERES Nou regulament cu privire la

DE INTERES - Nou regulament cu privire la facturile de gaz

DE INTERES Noile facturi de gaze vor conţine mai multe informaţii, perioada în care se va putea face autocitirea este de minimum cinci zile lucrătoare, clienţii vulnerabili vor fi facturaţi doar pe baza consumului real, nu a celui estimat, iar, în caz de dificultăţi la plată, clienţii pot negocia cu furnizorul. Acestea sunt câteva dintre prevederile noului regulament de furnizare a gazelor naturale.

DE INTERES “Pentru clienţii vulnerabili din motive de venituri reduse, facturarea lunară a consumului de gaze naturale se va realiza de furnizor doar pe baza consumului efectiv de gaze naturale, determinat prin citire de către operator/autocitire de către clientul vulnerabil a indexului echipamentului de măsurare, în perioada în care instituţiile statului cu atribuţii în domeniul protecţiei sociale acordă acestor clienţi ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale” se arată în comunicatul ANRE referitor la noul regulament de furnizare al gazelor.

Noul regulament oferă clienţilor care nu pot plăti la un moment dat factura posibilitatea unei eşalonări a sumelor datorate furnizorului.

“Pentru informarea clientului final, au fost precizate măsurile alternative pe care furnizorul poate să le ia, după caz, la cerere, în situaţia în care clientul final se confruntă cu dificultăţi la efectuarea plăţii facturii prin modalităţile prevăzute în contractul de furnizare a gazelor naturale, caz în care există posibilitatea oferirii unei alte modalităţi de efectuare a plăţii, respectiv în situaţia în care clientul final se confruntă cu dificultăţi financiare la plata facturii, caz în care există posibilitatea negocierii unui plan de eşalonare a sumelor datorate pe o perioadă stabilită de furnizor în funcţie de cuantumul obligaţiilor de plată şi de capacitatea financiară de plată a clientului final. Furnizorul va analiza cererea clientului final şi, de la caz la caz, va decide oportunitatea oferirii acestuia a măsurilor alternative” mai spune ANRE.

Citiți mai multe aici.

sursă poză: www.economica.net

Comments