DECIZIE – Ioan Cheudan este noul presedinte al ATOP Maramures

DECIZIE – Ioan Cheudan este noul presedinte al ATOP Maramures

DECIZIE. Inginer, col. (r) Ioan Cheudan a fost ales în această funcție cu majoritatea voturilor celor care fac parte din structură, după ce în sedința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din 23 august a fost validată și componența nominală a Autorității Teritorale de Ordine Publică.

Potrivit hotărârii, cei șase consilieri județeni care au devenit astfel membrii ai autorității sunt Emil Ambruș, Bondi Gyongyike, Ioan Cheudan, Kokenyesdi Mihai Ștefan, Doru Lazăr , George Dumitru Moldovan și Emil Munteanu.

Ulterior toți aceștia împreună cu reprezentanții structurilor MAI în teritoriu, cei ai comunității locale precum și cei ai prefecturii Maramureș au trecut la desemnarea celui care va conduce în următorii patru ani această structură.

Votul a hotărât ca președine al ATOP Maramureș în această legislatură să fie colonelul în rezervă Ioan Cheudan.

Autoritatea de odine publică( ATOP) este un organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă Consiliul Judetean Maramureș şi care îşi desfaşoară activitatea în conformitate cu prevederile legii privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează.

Scopul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică este să asigure, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

Potrivit legii în exercitarea atribuțiilor sale ATOP emite hotărâri cu caracter de recomandare și nu are competențe în problemele operative ale poliției.

Comments