DECIZIE – Judecatorul Dina Bontea va fi numita cu un mandat de 3 ani in conducerea instantei municip...

MAGISTRATI – MARAMURES. Judecatorul Dina Bontea, care a fost delegata in functia de vicepresedinte al Judecatoriei Baia Mare din 16 decembrie 2022, va fi numita in functie, cu un mandat de 3 ani (si posibilitatea prelungirii acestuia, prin reinvestire, o singura data, pentru o perioada de inca 3 ani).

&

Conform legii, numirea judecatorilor in functia de vicepresedinte la o judecatorie (in cazul de fata), se face la propunerea presedintelui instantei (judecator Alina Dana Nechita, in acest caz), a rezultatului consultarii judecatorilor, a avizului colegiului de conducere al instantei, a presedintelui Tribunalului (judecator Lucian Alexandru Verdes, in acest caz), a presedintelui curtii de apel (judecator Dana Cristina Girbovan, in acest caz) si a acordului Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ultimul pas (acordul CSM) va fi facut in 16 noiembrie 2023.

&

Dina Bontea a fost grefier la Tribunalul Maramures si este judecator din anul 2017 (a fost repartizata la Judecatoria Targu Lapus, iar din mai 2021 a fost delegata la Judecatoria Baia Mare, in martie 2022 fiindu-i aprobat transferul la instanta din municipiu). Ea a devenit vicepresedinte al instantei in urma plecarii presedintelui Judecatoriei Baia Mare, judecatorul Iacob Catalin Marcu, la Tribunalul Sibiu – atributiile de conducere ale presedintelui i-au fost atribuite vicepresedintelui din acea vreme Alina Dana Nechita, care ulterior si-a castigat functia in concurs, iar atributiile de vicepresedinte i-au fost atribuite (prin delegare) lui Bontea.

&

In acest moment, conducerea Judecatoriei Baia Mare este formata din judecatorii Alina Dana Nechita (presedinte), Dina Bontea (vicepresedinte), Radu Andrei Trufan (presedinte Sectia penala – prin delegare) si Daniela Draga Radu (presedinte Sectia civila – prin delegare).

&

Catalin VISCHI

Articolul DECIZIE – Judecatorul Dina Bontea va fi numita cu un mandat de 3 ani in conducerea instantei municipale din Baia Mare apare prima data in 2mnews.

Comments